Italienska Mandelskorpor
2008/10/02
Här kommer ett recept på fina och goda mandelskorpor. De är otroligt lätta att göra, så varför inte prova på? Jättegoda till kvällste eller i kakfatet.
Recept för en sats (mellan 50-60 bitar):
200 g mandel/mandelspån/mandelflis
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal av 1 citron
1 tsk bakpulver
ca 6 1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
- Skålla, skala och flisa mandeln eller köp mandelspån eller flis.
- Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna.
- Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan.
- Tillsätt socker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa samman det tills det blir vitt och poröst.
- Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Rör ner det försiktigt i omgångar i äggule smeten.
- Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om.
- Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg.
- Dela degen i 2 bitar och forma långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter tills längderna har fått lite färg.
- Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna.
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 144 points. Det blir 3 points per bit om du får mellan 50-57 bitar.
Föregående
Leilas Vaniljbullar
Nyare
3 kommentarer
kryddburken
Så gott!!
Petra
Mums, det måste jag testa!
lina
Jag älskar mandelskorpor!!!