Italienska Mandelskorpor

 

Här kommer ett recept på fina och goda mandelskorpor. De är otroligt lätta att göra, så varför inte prova på? Jättegoda till kvällste eller i kakfatet.

Recept för en sats (mellan 50-60 bitar):

200 g mandel/mandelspån/mandelflis

3 ägg

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

rivet skal av 1 citron

1 tsk bakpulver

ca 6 1/2 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Skålla, skala och flisa mandeln eller köp mandelspån eller flis.
  2. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna.
  3. Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan.
  4. Tillsätt socker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa samman det tills det blir vitt och poröst.
  5. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Rör ner det försiktigt i omgångar i äggule smeten.
  6. Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om.
  7. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg.
  8. Dela degen i 2 bitar och forma långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter tills längderna har fått lite färg.
  9. Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna.

ViktVäktarna

  • WW Points:  hela satsen har 144 points. Det blir 3 points per bit om du får mellan 50-57 bitar.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.