Italienska köttbullar i mild tomatsås med basilika

 

Vill du ha en italiensk afton och servera något riktigt gott? Ja då ska du göra dessa goda italienska köttbullar som fått småputtra i en mild sås av tomat och basilika.

Detta behövs till 4 personer:

Köttbullar:

1/2 dl mellanmjölk (laktosfri)

1 skiva skivat bröd,

1 finhackad gul lök

1 liten finhackad vitlöksklyfta

2 msk hackad persilja

1 ägg

salt och peppar

500 g nötfärs 10%

Tomatsås:

1 liten finhackad gul lök

1 finhackad vitlöksklyfta

1 msk margarin 80%

1 tetra (400 g) passerade tomater

2 grönsaksbuljongtärningar

1 dl färsk hackad basilika

2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:

  1. Börja med köttbullarna: Häll mjölken i en skål och lägg ner brödet krama ihop det.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
  3. Forma färsen till valnötsstora bollar och stek dem runt om i lite matfett.
  4. Medan du steker köttbullarna kan du göra tomatsåsen. Börja med att fräsa lök och vitlök utan att de får färg, salta eventuellt lite.
  5. Häll i passerade tomater, buljongtärningarna och basilika och låt såsen sedan sjuda i 10 minuter.
  6. Tillsätt matlagningsgrädden och smaka av med lite salt och peppar.
  7. Låt det koka upp och lägg sedan köttbullarna i tomatsåsen.
  8. Låt  allt puttra ihop några minuter.
  9. Servera köttbullarna och såsen med nykokt pasta.

ViktVäktarna

  • WW Points: 14 points med 10 % laktosfri grädde, 11 points med 4 % grädde. Lägg till points för pastan.

9 kommentarer

  • Nadja

    Hej Camilla,

    Tack för att återkommer och berättar vad du tyckte, sånt är alltid skoj.

    Kram Nadja

     
  • Camilla Dahlström

    Testade detta recept igår!
    Åh det var sååå gott.

    Kommer även göra tomatsåsen utan kött när man vill äta lite mer vegetariskt =)

    Tack för ett bra recept o en härlig sida!!

     
  • Nadja

    Svara till Hanna: Jag tycker båda är goda på sitt sätt. Den ena smakar mera basilika o den andra mera åt vitlökshållet. Det är bara att provlaga och testa själv.

     
  • Loulas Kök

    Mild tomatsås med lite grädde i är så gott. Har en man som älskar tomatsås. Jag brukar smyga i en skvätt grädde i min portion för att göra den lite krämigare.
    Hoppas du får en trevlig midsommar!

     
  • Therese

    Tanken va att jag skulle göra köttbullar idag men det blev en pastaratäng med köttfärs istället, så går det när man är lat..
    Vad god tårtan med vitchoklad såg ut att vara som va lite längre ned , mums..
    Trevlig midsommar.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.