Fisk med citron, bacon och vitvinssky

 

Jag säger bara: Ack vad detta var gott! Kombinationen mellan fisk, citron, bacon, timjan och en underbar sky av vitt vin går inte att beskriva. Denna måltid skulle jag lugnt kunna bjuda på när jag har gäster och veta att det blir succé. Och det bästa med det hela är att det var så enkelt och det gick fort. Och trots att skyn är gjord på smör och vin så är den inte alls fet.

Detta behöver du till 4 portioner:

Fisk: 600 g valfri vit fisk, 1 tsk salt, peppar efter smak, 1/2 tsk timjan, lite citronolivolja till formen, 1/2 paket bacon, rivet skal av 1/2 citron

Skysås: 1 dl vitt matlagningsvin, 1/2 dl vatten, 1 msk kycklingfond, 1 tsk maizena redning, 50 g mjukt smör

Gör så här:

  1. Krydda fisken runtom med salt, peppar och timjan.
  2. Smörj en ugnsfast form med lite citronolivolja (eller annan olja).
  3. Lägg fisken i formen och strö över strimlad/tärnad bacon och det rivna citronskalet.
  4. Ugnsbaka i ugnen i 225 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills fisken blir vit.
  5. Vispa ihop vinet, vattnet, kycklingfonden och maizenan i en liten kastrull.
  6. Värm försiktigt tills såsen sjuder.
  7. Vispa ner smöret klickvis.
  8. Servera fisken med skysåsen, haricots verts och kokt potatis. Supergott och väldigt mättande!

ViktVäktarna

  • WW Points:  8 points med riktig bacon och smör, 6 points med riktig bacon och Bregott Mellan, 4 points med 1 förpackning kycklingbacon och Bregott Mellan.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.