Havrekyssar
2025/02/11
Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet. Du kan använda vilken sylt du än har hemma, bara den är av den fastare sorten. Dessa kakor går bra att frysa in och plocka fram när suget faller på.
Till cirka 45 stycken behöver du detta:
200 gram smör/margarin
2 dl Stevia eller strösocker
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
ca 1 dl hallonsylt (lågkalori)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker poröst.
- Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det i smörsmeten.
- Arbeta ihop till en deg.
- Ta fram två bakplåtar.
- Placera ut mellan 40-50 stycken små bakformar.
- Rulla små bollar av degen och lägg dem i formarna.
- Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en liten klick sylt.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
- Låt svalna en liten stund innan du börjar mumsa i dig dem.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025):
- Med Stevia: totalt 103 points med smör = 2 points styck . Totalt 85 points med margarin 80% = 2 points styck.
- Med strösocker: totalt 155 points med smör = 3 points styck . Totalt 137 points med margarin 80% = 3 points styck.
- WW Points: Med vanligt socker och hallonsylt lågkalori så är det totalt 173 points, det ger 4 points per kaka upp till 46 stycken. Med Stevia och hallonsylt lågkalori så är det 132 points och det ger 3 points per kaka mellan 40-50 stycken.
Föregående
6 kommentarer
Nadja
Hej Monica, vad kul att du tyckte om kakorna 🙂
/Nadja
monica Danell
super goda kakor
Nadja
Hej Danijela, såg på Instragram att du tyckte de var supergoda. Skoj!
Danijela Djordjevic
Var tvungen att prova baka dessa söta små kakor så fort jag såg receptet! Precis tagit ut de från ugnen, hoppas på att de blev bra! Det luktar gott iallafall haha 🙂
Emilia
Åh, ser riktigt mumsiga ut!
Katarina
Låter gott! Jag har inte testat att baka med stevia, men roligt att höra att det blev bra.