Havreflarn
Om du vill ha ett recept på något lätt och snabbakat så är det Havreflarn du ska ha. Smeten gör du på 5 röda och sedan behöver den 5 minuter i ugnen och därefter är det klart. Detta recept är från bakboken ”Sju sorters kakor”. Där står det att det blir cirka 30 stycken men jag fick bara 20. Skillnaden mellan att använda smör eller margarin är minimal för oss ViktVäktare när det gäller points synpunkt. Desto större skillnad är det i smaken, det blir godare med smör förstås.
Detta behövs till cirka 20-30 stycken:
75 g margarin/smör, 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 msk mellanmjölk, 2 msk ljus sirap, 1/4 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 g). Smält matfettet i en liten kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Ta en tesked och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att flarnen flyter ut mycket, så klicka ut det glest mellan kakorna, typ 10-12 stycken per plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de fått fin gyllene färg. Låt flarnen svalna på plåten innan de äts annars går de sönder.
ViktVäktarna:
- WW Points: 1 sats har totalt 71 points med margarin 80%, vilket ger 3 points styck vid 25 stycken totalt. Med smör så blir en sats 78 points och det ger också 3 points styck vid 25 stycken totalt.
6 kommentarer
Pingback:
Nadja
Tack Emma, självklart ska det stå havregryn! Har ändrat nu…
Emma
1 dl havreflarn? säker på att det inte ska stå havregryn?
Linda - Cupcakefluffan
Havreflarn som är så gott, var längesedan jag åt det sist, när vi var barn så gjorde mamma havreflarn och lade sedan banangrädde mellan två havreflarn, så mumsigt
Barbro, Sofie och Karin
Mums för havreflarn!
Matpolisen
Problemet brukar ju vara att man äter 5-6 stycken åt gången, haha.