Havrebollar
Vill du snabbt stilla sockerbegäret så ska du göra dessa godingar. Smeten är kladdig och svår att forma, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen. Dessa havrebollar går bra att frysa eller göra dubbel sats. Om man vill få ner pointsen eller inte äta vitt socker så kan man byta ut den mot Stevia. Jag har dock inte provat det själv och men tror att resultatet skulle bli detsamma.
Detta behöver du till cirka 25 bollar:
6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk, 2 dl kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.
Viktväktarna
- WW Points: hela satsen har 187 points med smör. Vid 25 bollar så blir en boll 7 points.
~~ Instagram: Nadjaskitchen.se ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~
8 kommentarer
Emmas husbestyr
Det lät gott! Måste jag testa!!
Helena S / Bara en kaka till
Havrebollar är så gott! Jag tror inte att man kan tröttna på dem. Det är medfött, det är jag helt övertygad om! 😉
Emmy
Jag har läst att just O’boy pulvret ger rätt smak. Får ta och testa det tror jag.
Mårtenssons kök
Sv: Men visst är det synd att man glömmer maten från barndomen, fast vi har fått lite fler recept från våra föräldrar på fler maträtter från dåtiden. Så det kommer lite fler inlägg snart om det. Sen finns det ju så mycket nytt man vill prova så det kanske inte är konstigt att man tappar det gamla…
Men denna sortens havrebullar har vi aldrig sett, smakar det som vanliga chokladbullar eller?
Åsa/ En Sida Med Mat
Mmm det här receptet har jag aldrig sett förut.
Måste naturligtvis testas!!
Ann-Sofi
Hej Nadja.
Din blogg är verkligen inspirerande. Fina bilder och bra recept. Jag gjorde ett blogginlägg om din blogg i min egen matblogg. Gå gärna in och titta. http://matsafari.blogspot.com/2010/08/nadjas-havrebollar.html
Tack för alla tips.
Mvh Ann-Sofi
Paula
Hi! There is a translator, but probably you use adblock 🙂
Jen
Min favorit 😀