Halstrad fisk med frisk basilikasås
Som ni vet är jag förtjust i vit fisk, gärna gös. Jag försöker äta och tillaga mer fisk men inte lätt alla gånger då vi har en familjemedlem som inte alls tycker om fisk. Att halstra (steka eller grilla på hög värme) en fisk är inte alls så svårt men mitt råd om du använder fryst fiskfilé är att tina den först och gärna krama ur lite av vätskan utan att förstöra formen på fisken. Här serveras fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts (endast kryddad med lite salt, peppar och några droppar soja) och en god och fräsch basilikasås.
Till fyra portion behöver du:
Halstrad fisk: 600 g fryst vit fisk (tex torsk eller gös), salt, peppar, vitlökspulver, 2 msk rapsolja
Basilikasås: 1 msk fiskfond + 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 1/2-2 msk citronsaft, cirka 20 blad färsk basilika, 1 dl riven ost (17 %), ca 3 msk maizena redning, salt, peppar
Gör så här:
Tina fisken och skär så att du får fyra portionsbitar. Strö salt, peppar och vitlökspulver över köttsidan på fiskbitarna. Ställ åt sidan. Koka upp fiskfonden, grädden, citronsaften och redningen till en sås. Skölj basilikan och mixa ihop den och osten med såsen. Salta och peppra och håll såsen varm. Hetta upp en stekpanna med rapsoljan och stek fisken på hög värme i cirka 1 – 1 1/2 minut på var sida.
Om du vill ha stekt lök och haricots verts till så är det bara att skiva cirka 2 gula lökar i skivor och stek den mjuk . Salta och peppra och häll några droppar soja. Ta cirka två nävar fryst haricots verts och låt den tina upp tillsammans med den stekta löken.
Servera fisken på en bädd av stekt lök och haricots verts och häll basilika såsen lite runt om eller på fisken. Om du vill ha lite kolhydrater så rekommenderar jag potatismos till. Gott!
ViktVäktarna
- WW Points: en portion är 5 points med 4 % grädde och 7 points per portion med 10 % Valio laktosfria grädde.
Följ mig gärna på Instagram: Nadjaskitchen
5 kommentarer
Evelina
WOW! Ser underbart gott ut!!
Marie
Denna fisk kommer definitivt att serveras i helgen.
Jimmie
Ser och verkar otroligt gott ut. Måste skärpa mig och laga lite mer fisk.
Trevlig och bra blogg du har.
Mvh Jimmie
Mårtenssons kök
Ser mycket gott ut, basilikasås låter smaskigt.
Emma
Härligt med fiskrecept! Det behövs här 🙂