Gröna fisken
Är du är ute efter ett fiskrecept som är enkel att göra och dessutom god… ja, då har du hittat det. Jag kallar detta recept för Gröna fisken då alla grönsaker jag lagt till är gröna. Men det bästa med receptet är att man kan använda det som ett grundrecept och smaksätta det precis hur man själv önskar. Man kan lägga till exempel blanda lite sweet chilisås eller pesto i grädden, man kan strö över lite ost, krydda med sina favoritkryddor eller örter, man kan lägga till lite ajvar relish eller lite tomater och basilika och så vidare. Du kan i princip göra hur du själv vill eller följa receptet. Jag har valt att räkna detta recept till 2 personer då vi inte blir mätta på en liten bit torsk. Men om dina fiskbitar är stora så kan man räkna det till 4 portioner istället. Jag har längst ner i detta inlägg räknat ut hur många points denna rätt har med olika fetthalter på grädden. Använd den matlagningsgrädden du föredrar och räkna efter den. Glöm inte att lägga till points för potatis eller liknande.
Till 2-4 portioner så behöver man:
4 bitar torskrygg
2 ½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar efter egen smak
valfri mängd haricots verts
en bit purjolök
en bit grön paprika
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Lägg fisken i en mindre ugnsform, salta och peppra.
- Ansa och skär purjolöken i tunna skivor.
- Skär även paprikan i tunt.
- Fördela haricots verts runt om fisken.
- Häll slutligen över grädden.
- Tillaga fisken i ugn i 10-15 minuter (beroende på ugn). Fisken ska vara vit och fast när den är klar.
- Smaka av och krydda lite till om det behövs.
- Servera rätten gärna med kokt potatis och grönsallad.
ViktVäktarna
- WW Points:
- med 4 % grädde = 2 points vid 4 portioner
- med 10 laktosfri grädde = 4 points vid 4 portioner