Grön potatissallad med rostbiff
Vår- och sommarmat är för mig enkel och lättlagad, kanske något man bara slänger på grillen, goda sallader förstås och kallskuret som nedan. När jag hade detta till lunch en dag på jobbet så fick jag kommentaren: det där är riktig sommarmat och jag håller med. Potatissallad + rostbiff = sommar. Att det var kallt och regning ute just den dagen är en helt annan historia. Men i alla fall, jag hade varit sugen på rostbiff ett bra tag och en dag fann jag på Coop en god och kryddmarinerad rostbiff som jag slängde i varukorgen direkt. Till rostbiffen ville jag ha potatissallad förstås, men en krämig och god sådan är förbjudet frö mig just nu, alldeles för många kalorier när man räknar points med Viktväktarna. Så vad som återstod för mig det var att hitta på en alldeles egen god potatissallad utan alldeles för många kalorier. Här kommer resultatet: en snabblagad, enkel och lättlagad potatissallad med purjolök och haricotsverts. Jag fått lite dille på citron på sista tiden så det blev en släng av Zetas smaksatta citronolivolja också, den gjorde susen!
För två portioner behöver du detta:
400 g potatis
30 g purjolök
100 g haricots verts
salt
peppar
1 msk olivolja citron
1/2 msk äppelcidervinäger
rostbiff
Gör så här:
- Skala och koka potatisen, skär den eventuellt i halvor. När potatisen har några minuter kvar av sin koktid kan du lägga i haricots verts. Häll sedan av kokvattnet.
- Krydda potatisen direkt med salt, peppar, olivolja och vinäger. Potatisen drar åt sig mera av smakerna då den är varm.
- Skär purjolöken i tunna fina skivor och blanda sedan i den också.
- Servera potatisen till rostbiff eller annat gott kallskuret kött.
ViktVäktarna
- WW Points: Potatissalladen är 6 points per portion. 100 gram rostbiff har 2 points.
10 kommentarer
Johanna
Enkelt att tillaga och väldigt gott!
Nadja
Marie! Stort tack för din återkoppling och tips på variation. Uppskattar det jättemycket.
Kram Nadja
Marie
Jätte fräscht och gott! Jag lade i färsk sparris också. Blandade även
i 1 msk kapris för lite extra smak och sälta.
Jens Hansen
Håller verkligen med om att det här är somamr!
/Jens
Helena Ljunggren
Åh, rostbiff var verkligen inte igår jag åt. Just den du har på din bild ser fantastiskt god ut!
M A T B L O G G E N
Ser riktigt gott ut! 🙂
Mårtenssons kök
Ja, är det något som andas sommar så är väl potatissallad en av de rätterna.
Citron slänger vi gärna på både det ena och andra här hemma, så gott till grillat lamm.
Emma
Citron är en underbar smaksättare! 🙂
Karin W
Ja rostbiff och potatissallad passar fint när det är varmt ute! jag är helt såld på citron också och citronoljan kan jag inte vara utan!
Ha det fint/Karin
Linda - Cupcakefluffan
Så gott 🙂