Grön potatissallad med rostbiff

 

Vår- och sommarmat är för mig enkel och lättlagad, kanske något man bara slänger på grillen, goda sallader förstås och kallskuret som nedan. När jag hade detta till lunch en dag på jobbet så fick jag kommentaren: det där är riktig sommarmat och jag håller med. Potatissallad + rostbiff = sommar. Att det var kallt och regning ute just den dagen är en helt annan historia. Men i alla fall, jag hade varit sugen på rostbiff ett bra tag och en dag fann jag  på Coop en god och kryddmarinerad rostbiff som jag slängde i varukorgen direkt. Till rostbiffen ville jag ha potatissallad förstås, men en krämig och god sådan är förbjudet frö mig just nu, alldeles för många kalorier när man räknar points med Viktväktarna. Så vad som återstod för mig det var att hitta på en alldeles egen god potatissallad utan alldeles för många kalorier. Här kommer resultatet: en snabblagad, enkel och lättlagad potatissallad med purjolök och haricotsverts. Jag fått lite dille på citron på sista tiden så det blev en släng av Zetas smaksatta citronolivolja också, den gjorde susen!

För två portioner behöver du detta:

400 g potatis

30 g purjolök

100 g haricots verts

salt

peppar

1 msk olivolja citron

1/2 msk äppelcidervinäger

rostbiff

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen, skär den eventuellt i halvor. När potatisen har några minuter kvar av sin koktid kan du lägga i haricots verts. Häll sedan av kokvattnet.
  2. Krydda potatisen direkt med salt, peppar, olivolja och vinäger. Potatisen drar åt sig mera av smakerna då den är varm.
  3. Skär purjolöken i tunna fina skivor och blanda sedan i den också.
  4. Servera potatisen till rostbiff eller annat gott kallskuret kött.

ViktVäktarna

  • WW Points: Potatissalladen är 6 points per portion. 100 gram rostbiff har 2 points.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.