Gratinerad kyckling med chili och oregano
TOP 10 Läsarnas favoritrecept 2019! Plats nummer 9.
Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili och oregano. Därefter strös ost på och gratängen avslutas i ugnen. Servera detta med ris och grönsaker. Riset kan självklart bytas ut mot kokt potatis eller pasta om man föredrar det.
Till 4 portioner behöver man:
4 portioner ris ( 2 dl okokt), 4 kycklingfiléer, 1 msk olja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1/2 dl chilisås tomat, 1 msk oregano, 2 krm salt, 1 krm svart peppar, 1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra efter eget tycke. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera kycklingen med ris och grönsaker. Smaklig måltid!
ViktVäktarna:
- WW Points: Det blir 11 points med 10 % laktosfri grädde och 9 points med 4 % matlagningsgrädde. I båda beräkningarna så är det 12 % riven ost som gäller.
6 kommentarer
Nadja
Hej Lisa
Tack för att du berättar, så roligt att ni gillade detta recept!
Hälsningar Nadja
Lisa Sillanpää
Vi gjorde den med quarn filéer, så gott !
Tusen tack för ett supergott recept och en toppenbra sida
Nadja
Hej
Den jag använder är vanligtvis Felix Chilisås, googla så får du se. Jättekul att du följer min blogg ända från USA.
Hälsningar Nadja
Ea
Vad för slags chilisås använder du? Bor i USA och vill försöka hitta något liknande . Tack!
Nadja
Hej Marie
Riset finns med i receptet så den är inräknad och du behöver inte lägga till points för den.
Hälsningar Nadja
marie sandin
om man gör recceptet tillkommer då pointsen för ris ?