Gratinerad kyckling med chili och oregano

 

TOP 10 Läsarnas favoritrecept 2019! Plats nummer 9.

Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili och oregano. Därefter strös ost på och gratängen avslutas i ugnen. Servera detta med ris och grönsaker. Riset kan självklart bytas ut mot kokt potatis eller pasta om man föredrar det.

Gratinerad kyckling med chili och oregano

Till 4 portioner behöver man:

4 portioner ris ( 2 dl okokt), 4 kycklingfiléer, 1 msk olja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1/2 dl chilisås tomat, 1 msk oregano, 2 krm salt, 1 krm svart peppar, 1 1/2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra efter eget tycke. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Servera kycklingen med ris och grönsaker. Smaklig måltid!

ViktVäktarna:

  • WW Points: Det blir 11 points med 10 % laktosfri grädde och 9 points med 4 % matlagningsgrädde. I båda beräkningarna så är det 12 % riven ost som gäller.

6 kommentarer

  • Nadja

    Hej Lisa
    Tack för att du berättar, så roligt att ni gillade detta recept!
    Hälsningar Nadja

     
  • Lisa Sillanpää

    Vi gjorde den med quarn filéer, så gott !
    Tusen tack för ett supergott recept och en toppenbra sida

     
  • Nadja

    Hej
    Den jag använder är vanligtvis Felix Chilisås, googla så får du se. Jättekul att du följer min blogg ända från USA.
    Hälsningar Nadja

     
  • Ea

    Vad för slags chilisås använder du? Bor i USA och vill försöka hitta något liknande . Tack!

     
  • Nadja

    Hej Marie
    Riset finns med i receptet så den är inräknad och du behöver inte lägga till points för den.
    Hälsningar Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.