Fläskfilé i gräddig sås med tagliatelle
Här kommer en favorit i repris. En krämig och god pastasås med fläskfilé. Rätten är mycket lättlagad och fläskfilén blir så mycket godare än att bara steka upp i tråkiga skivor. Om du tycker att det blir för kaloririkt med tagliatelle så går det bra att byta ut det mot något annat.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 portioner nykokt Tagliatelle, 500 g fläskfilé, 5 dl matlagningsgrädde, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 purjolök, 1/2 röd paprika, valfri mängd av färska champinjoner, salt, peppar, 1 1/2 msk mjöl, 1 msk soja, 1 tsk paprikapulver
Gör så här:
Börja med att putsa filén och skär den i strimlor. Lägg i en traktörpanna med lite matfett och stek den fin runt om. Lägg även i hackad gul lök, vitlök och champinjoner. Låt allt steka tills vätskan är borta från champinjonerna samt att köttet börjar få färg. Salta och peppra efter smak. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll i all grädde och rör om igen. Tillsätt soja och paprikapulver och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Skär paprikan i strimlor och purjolöken i lite större ringar och lägg i pannan. De ska endast puttra med de sista minuterna för att bli lite mjuka och inte överkokta. Häll den nykokta tagliatellen på tallrikar och häll sedan över den gräddiga fläskfilésåsen. Tänd några ljus och servera detta på ett fint dukat bord och ät i lugn och ro tillsammans med familjen eller någon ni tycker om. Härlig lättlagad rätt som ändå känns lite mer lyxig än vanlig vardags rätt.
ViktVäktarna
- WW Points: Om du använder 4 % matlagningsgrädde så blir det 9 points per portion. 13 points per portion räknat med Ica Gott Liv 100 % fullkornstagliatelle och 10 % laktosfri grädde.
14 kommentarer
Nadja
Vad roligt att du också gillar fläskfilégrytan, den är ju god =)
/Nadja
monica Danell
Har gjort in fläskfilé gryta
den var verkligen god
kommer att göra flera gånger
Nadja
Hej Ingmarie. Tagliatelle är en av de godaste pastan som finns =)
ingmarie tantinen
Hej ja du det skall jag laga i morgon fredag. Har aldrig lagat tagliatelle. Men det skall bli mums tror jag
ingmarie odensvi småland
Nadja
Svar till Jonna:
Tjohoo vad skoj det var att läsa dina rader. Tusen tack för dem!
Nadja
Jonna
GUD så gott det här var! 😀 Jag gjorde det ikväll och det var helt supergott! 🙂
Och nu har jag även sparat första julreceptet! 😀
Tårtspecialisten
Hej! Ville bara tipsa om en tävling i min blogg, den kanske är något för dig? 🙂
Jag ser att du gillar att laga mat och baka. Det kommer att vara 3 vinnare (3 gånger så stor chans att vinna alltså) där 10 häftiga och unika kakformar står på spel. Kika in här om det låter intressant: 🙂
http://tartspecialisten.blogspot.com/2009/11/tavling-vinn-10-unika-kakformar.html
Anna
Tusen tack för ditt goda o lätta recept på surdeg. Nu har jag lagt upp bilder på bloggen! Ha en skön söndag nu! Kram Anna
Jessica
Åh, ser så himla gott ut, sitter här och klurar på vad vi ska ha till kvällsmat och det hade suttit fint, dock finns inte allt hemma, men en annan gång får det bli.
Ha det bra!
Anna
Det såg gott ut alltid gott med pasta och någon gräddig röra till.
Anna
Martina
Ja, det var värst vad det var många som ville vara med i tävlingen, det är ju kul! Pastan ser jättegod ut!
Carita
Vitkål är supersmarrigt 🙂 Jag brukar göra sån där hälsosallad, eller vad det kallas. Då kokar man rapsolja + äppelcidervinäger + socker och kryddor och har vitkål och morot i och annat om man vill. Supergott!
Fläskfile är gott det med 🙂
Therese
Ja min uppmärksamhet fick du då i allafall, såg ju jätte smarrigt ut..
Känner mig dock lite borta när jag ser att du ha tävling?..
Sitter ju mest och klipper och klistrar in mina kort i albumen för tillfället så jag hinner inte riktigt med alla bloggar jag brukar läsa..
Men nu ska jag bläddra nedåt och kolla vad det va för tävling..
Ha en underbar lördag..
Vi hörs
Emmas Kök
Det ser väldigt gott ut! Fläskfilé är ju så gott att ha till pasta!