Goda Tortillapajer

 

Fyll de smarta tortillabåtarna med det du tycker om och en äggstanning och vips så har du en god paj! Återigen har jag blivit inspirerad av grupperna på Facebook. Nu var det någon smart själ som kom på att göra pajer av Old El Pasos Stand n Stuff mjuka tortillabåtar. Jag var bara tvungen att testa och här är resultatet. Receptet är anpassad till 1 förpackning av Old el Pasos tortillabåtar, det vill säga 8 stycken. Dessa tortillapajer är även bra att ha till matlåda dagen efter, lika goda även då. (Om du inte har dessa tortillabåtar så kan du även använda vanliga tortillabröd som pajskal.)

Till 8 tortillapajer behöver man:

8 Old el Paso Stand n Stuff (tortillabåtar), 200 gram rökt skinka, 150 gram riven ost 12%, 4 ägg, 3 dl mellanmjölk (laktosfri), salt, peppar, paprikapulver, röd paprika, broccoli, purjolök

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Tärna/strimla rökt skinka, skär paprika och purjolök i små bitar. Förväll broccolin snabbt i lättsaltat vatten. Blanda ihop äggstanningen: ägg och mjölk tillsammans med kryddorna.

Fördela ut båtarna på en bakpappersklädd plåt. Fördela grönsakerna samt skinkan i varje tortillabåt. Fördela även äggstanningen i varje båt och strö till sist över osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Servera med en god grönsallad bredvid.

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt blir det 38 points för alla 8, vilket ger 5 points per tortillapaj.

4 kommentarer

  • Nadja

    Jag tror att det går bra att frysa dem, ser inga problem med det, men har inte gjort det själv ännu.

    Hälsningar Nadja

     
  • Walborg

    Hej ser gott ut vilket bra tips 🙂 kan man frysa dom, det skulle ju vara perfekt att bara ta fram o lite sallad till när man har bråttom 🙂
    Hälsningar Walborg

     
  • Nadja

    Hej Caroline
    Ja visst är det! Följ olika matglada/viktväktargrupper på Facebook, man får massor av bra tips.

    Hälsningar Nadja

     
  • Caroline

    Vilket bra tips, supersmart ju om man inte har tid eller ork att slänga ihop en hel pajdeg! Såg supergott ut med, så ska definitivt prövas i veckan! 🙂