Goda ostscones
Scones är mycket gott som tillbehör till soppor och inte bara till frukost. Scones överhuvudtaget ska ätas medan de är varma och nygräddade, det är då de är som godast. Så medan soppan kokas gör du denna smet snabbt och gräddar dem så att de kan ätas tillsammans. Välj ost efter hur stark smak du önskar ha på dina scones.
Till fyra lite större scones behöver du:
8 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver, 100 g smör, 3 dl mellanmjölk (laktosfri), 2 dl grovriven ost
Gör så här:
Blanda mjölet med saltet och bakpulvret. Finfördela sedan smöret i blandningen. Tillsätt till slut mjölken och osten. Arbeta snabbt ihop till en smet.
Dela smeten i fyra bitar och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta ut med fuktig hand till rundlar och nagga lätt med en gaffel. Skär ett kors i varje bit med en blöt kniv så att den inte fastnar. Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 12-15 minuter. De ska få en varm gyllengul färg. Servera genast.
ViktVäktarna
- WW Points: receptet har 103 points med 12% riven ost. Dela det med antal scones du gör (du behöver inte göra 4 stora). Med 80 % margarin så har receptet totalt 94 points med 12 % riven ost.
6 kommentarer
Jens
Bra tips till helgens långa sköna frukost.
@Receptomaten
Va?! Skulle man hinna baka också? 😉 Ja, det hade varit gott med ett nybakt bröd!
Linda - Cupcakefluffan
Så gott med ost i sconsen
Emma
Jag har faktiskt aldrig bakat ostscones, fast jag tänkt det 🙂
Katarina
Jag gillar scones! För inte så länge sedan bakade jag också sådana 🙂
M A T B L O G G E N
Den vita zinkkannan köpte jag på IKEA 🙂
Oj så goda ostscones du har bakat, vi bakade ostscones i muffinsformar nu i helgen.
Bara så gott 🙂
/ Jenny