Goda lättbakade pitabröd
2024/06/11
Prova att baka dessa lättbakade och riktigt goda pitabröden. Det är en stor skillnad mellan dem och de tråkiga och torra som finns att köpa. Förutom att dessa pitabröd är mycket goda, så vet du exakt vad de innehåller och du även anpassa storleken och göra den så stora du vill ha dem. Pitabröden kan du fylla med t.ex kebab, cevapcici, kycklingstrimlor, hamburgare, sallad, dressing och grönsaker eller annat som du tycker om. De går även bra att frysa in. // Nadja ❤
Detta behöver du till cirka 12 stycken stora pitabröd:
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl ljummen mellanmjölk
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
cirka 12 dl mjöl
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, salt och olja.
- Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Om du använder maskin – låt maskinen jobba med degen ordentligt och tillsätt inte all mjöl på en gång.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar.
- Kavla ut varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk.
- Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter.
- Låt dom svalna på galler under bakduk.
ViktVäktarna
- WW Points: totalt har receptet 90 points. Antal points per bröd beror helt på hur stora pitabröd du gör, men vid 12 stycken pita bröd så blir det 8 points styck. Lite dyrare än köpta pitabröd, men jättestor skillnad smakmässigt.
Föregående