Ginospecial
Har du några bär i frysen från förra sommaren? Passa nu på och använd upp dem innan det är dags att fylla på med nya fina färska bär. Denna efterrätt är inspirerad av 80-tals rätten Gino (varm frukt med smält vit choklad), men är lite magrare så att alla kan äta den utan problem.
För er viktväktare som räknar propoints så kostar denna efterrätt endast 4 pp (om du använder 50 g vit choklad) och 6 pp (om du använder 100 g vit choklad). En snabb efterrätt som passar perfekt till mjukglass eller vaniljsås.
Till 4 portioner behöver du:
250-300 g frysta hallon/blåbär, 50-100 g vit choklad, 50 g mandelspån
Gör så här:
Fördela bären i 4 portionsformar. Strö över mandelspånen och riv över den vita chokladen. Grädda dem i 225 grader varm ugn i cirka fem-10 minuter. Chokladen ska bara smälta och mandeln ska få lite färg.
Servera den varma efterrätten med lite mjukglass eller vaniljsås och sedan är det klart! Snabbt enkelt och rätt så magert men mycket gott.
Viktväktarna
- WW Points: denna efterrätt är 6 points om du har 50 gram vit choklad och 10 p med 100 g vit choklad.
4 kommentarer
Emma
Sånt är så gott! 🙂
Linda - Cupcakefluffan
Så mumsigt 🙂
Delikata Recept
Ser väldigt gott ut :-)!
Katarina
Det här är en mycket god efterrätt!