Fusklasagne i panna

 

Det här receptet inspirerades av ViktVäktarnas recept ”Grytlasagne”. Deras är vegetarisk medan min är gjord på kycklingfärs. Jag använde mig av färska lasagneplattor medan de har torkade lasagneplattor gjorda på bönor. Rätten är väldigt enkel att göra och går dessutom fortare än vanlig lasagne som gräddas i ugn. Att du har allt i en traktörpanna (eller gryta) och slipper en massa disk är nästa fördel. Denna så kallade lasagne äts från djupa tallrikar då den har mycket tomatsås. Det går bra att minska på det om du väljer färsk pasta som jag, men om du har torkade lasagneplattor så behöver du säkert så här mycket tomatsås för att plattorna ska mjukna. Denna rätt passar även att ha med i matlåda dagen efter.

Till 4 portioner behöver man:

1 gul lök

1 msk rapsolja

2 vitlöksklyftor

400 gram kycklingfärs (5%)

2 msk tomatpuré

2 förpackningar finkrossade/passerade tomater

4 dl vatten

1 sockerbit (kan uteslutas men balanserar upp syran från tomaterna)

salt och peppar efter eget tycke

2 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

100 gram färska lasagneplattor

100 gram ricotta

100 gram mozzarella

chiliflakes att strö över

färsk basilika att strö över

Gör så här:

  1. Finhacka gul lök.
  2. Värm oljan i en traktörpanna eller stor gryta. Fräs lök en stund.
  3. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och låt steka med under omrörning ca 1 minut.
  4. Blanda ner kycklingfärs, finkrossade/passerade tomater, vatten, oregano och basilika. Blanda.
  5. Skär lasagneplattorna i lite mindre bitar och lägg ner i pannan. Koka upp och låt sedan sjuda under lock på medelvärme tills pastan är klar, ca 15-20 minuter. Rör runt lite då och då.
  6. Blanda ner ricotta och rör om så att den smälter.
  7. Dra isär mozzarella i mindre bitar och fördela i grytan.
  8. Toppa med chili flakes och lite hackad basilika.
  9. Smaklig måltid.

ViktVäktarna

  • WW Points: 10 points per portion med eller utan sockerbit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.