Frusen yoghurtdessert

 

Denna dessert är så perfekt för kommande soliga och varma dagar. Det är en frusen yoghurtdessert som kan varieras med vilka frusna frukter man själv vill. Här har jag provat med mango och banan. Bananen är till för att göra desserten lite tjockare och krämigare, men kan skippas helt om man så vill. Då kommer mango och vaniljsmaken fram ännu mera. Jag har valt att göra detta på vaniljyoghurt med 2 % fetthalt. Man kan välja med magrare fetthalt men då blir desserten inte lika krämig och tjock. Välj gärna en vaniljyoghurt som har en god vaniljsmak, den bidrar så mycket mera. Strö på lite färska bär, frukt, hackade nötter, riven choklad eller kokos vid servering. Det går att variera i det oändliga. Jag har inte testat att göra detta med nollprocentiga yoghurt men har hört att det ska gå lika bra.

Frusen yoghurtdessert-vvsmartmat-smartpoints-mango-glass-vanilj-banan

Till 2 portioner behöver man:

  • 2 dl vaniljyoghurt 2,5 %
  • 225 gram frusen mango
  • 1 banan

Gör så här:

  1. Skiva bananen och lägg den i frysen så att den blir fryst.
  2. Ta sedan fram den och mango och låt den tina lite innan du mixar frukten. Du tinar frukten lite så att den inte tar sönder din mixer/stav.
  3. Blanda sedan den mosade frukten med vaniljyoghurten. Du kan nu välja att servera den direkt eller lägga den tillbaka i frusen för att bli mer ”glassliknande”.
  4. Strö gärna över lite färsk frukt eller bär när du serverar desserten.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.