Frasiga filodegspaket med svamp, spenat och ägg

 

Dessa filodegspaket gjorde jag förra året till påsk. Man kan egentligen göra dem när som helst under året, då de passar till frukost, till lunch med lite sallad, som mellanmål, buffén och är även toppen vid utflykter. Det är rätt så enkla att göra, kan vara lite pilligt att få ihop paketen, men annars inte så svårt. Fyllningen kan man variera efter eget tycke. Man kan till exempel lägga en eller två bitar skinka under varje ägg om man vill så.

Till 4 paket så behöver man:

6 ark filodeg

130 gram babyspenat

125 gram champinjoner

1 bit purjolök

1 tsk rapsolja till stekning + 1 msk rapsolja till pensling av filodegen

salt

peppar

4 normalstora ägg

Gör så här;

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina filodegen om den är fryst och inte färsk.
  3. Putsa och skiva champinjonerna och purjolöken.
  4. Fräs det i lite olja och tillsätt på slutet även spenaten.
  5. Salta och peppra.
  6. Pensla mellan varje filodegsark med olja och lägg på varandra.
  7. Det går bra att spä ut oljan med lite vatten också om man vill så.
  8. Skär det i 4 stora bitar.
  9. Fördela svampfyllningen på varje degbit som en ring.
  10. Vik in och tryck degen en bit mot mitten.
  11. Lägg dem på en plåt (gärna med bakplåtspapper).
  12. Knäck ett ägg i mitten på varje ruta.
  13. Pensla degkanterna med lite olja om du har kvar eller med lite vatten.
  14. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de fått fin färg. Klart!

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points per paket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.