Fransk tomatfisk

 

Detta är ett mycket gott, enkelt och snabblagat fiskrecept. Receptet kom första gången ut på bloggen år 2008. Jag har idag fräschat upp det och anpassat receptet ännu mer åt oss ViktVäktare. Verkligen värt att prova, då rätten smakar mycket och brödsmulorna ger en härlig crunch. Om du inte gillar dragon så kan du utesluta den eller lägga till en annan favorit ört. Servera gärna med nykokt färsk potatis och mycket grönt till.

Till 4 portioner behöver man: 

4 ryggbitar av torsk eller annan vit fisk

1 tsk salt

2 msk pressad citronsaft

50 g Bregott Mellan

1 vitlöksklyfta

2 dl hackad persilja (går bra med fryst)

2 skivor vitt formbröd

1 tsk torkad dragon (kan uteslutas)

3 – 4 tomater

salt och peppar

Gör så här:

  1. Är fisken djupfryst? Låt den tina.
  2. Lägg fisken på ett smort eldfast fat. Ringla över citronsaften och salta den.
  3. Smält matfettet.
  4. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Hacka persiljan eller välj den frysta som redan är färdig hackad.
  6. Riv brödet, bra om brödet inte är nybakad.
  7. Rör ihop alltsammans med smulad dragon och fördela det över fisken.
  8. Skär tomaterna i ganska tjocka skivor och lägg dem runtom fisken. Salta och peppra lätt på tomaterna.
  9. Stek fisken mitt i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter eller tills den är vit och genomskinlig.
  10. Gott att servera till är nykokt färskpotatis eller potatismos till.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion, lägg till points för potatis om du har det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.