Fisk med potatismos och bönsallad

 

Denna rätt fixade jag snabbt ihop en kväll då jag var sugen på fisk och potatismos. Samtidigt så hade jag lite kidneybönor att ta hand om och gjorde då denna bönsallad till. Mättande och bra, då jag ibland blir fort hungrig av vit fisk. Bönsalladen kan man variera hur man själv vill, använd de grönsaker du har i kylen och krydda efter eget tycke. Jag testade att använda Santa Marias grillkrydda Citrus till denna fisk och det blev gott. Min variant av grillkrydda Citrus har lite curry i sig och den finns tydligen inte kvar i sortimentet (varför kan jag undra?). Om du inte har denna krydda så tycker jag att du kan använda vilken krydda du själv gillar, men prova med att pudra över med lite curry – det var gott faktiskt.

Till 4 portioner behöver man:

4 bitar torskrygg

1 tsk rapsolja

Santa Maria grillkrydda Citrus

Potatismos:

700 gram potatis

2-3 msk av kokvattnet

salt och ev någon annan krydda

Bönsallad:

1 dl kidney bönor

valfri mängd hackad röd lök

valfri mängd hackade tomater (ta bort kärnhuset)

1 dl majskorn

valfri mängd hackad röd paprika

valfri mängd färsk (eller fryst) persilja

saft av lime efter smak

salt

Gör så här:

  1. Börja med att skala och skära potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten tills den har mjuknat.
  2. Gör under tiden bönsalladen: blanda i alla ingredienser och låt det stå och dra.
  3. Häll av det mesta av vattnet med spara 2-3 matskedar så att moset blir fluffigare. Vispa upp potatisen till mos. Salta och krydda efter smak.
  4. Stek fisken i rapsoljan och krydda med din favoritkrydda, här har jag använt mig av Santa Marias grillkrydda Citrus (den varianten med lite curry i).
  5. Servera fisken med potatismos och bönsallad. Hoppas det smakar.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.