Fisk i god chilisås med paprika, gräslök och ost

 

Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen, så här kommer en favorit i repris. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Lite paprika, gräslök och ost ger rätten en extra god touch. Prova så får du se!

Till 4 portioner behöver du:

  • 600 g  vit fisk, tex torsk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde  + ev. 1/2 dl vatten
  • 1 tsk matredning (maizena)
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 msk gräslök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 4 msk Felix chilisås
  • 2 dl riven ost 12%

Gör så här:

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär den eventuellt i portionsbitar och lägg fisken i en smord ugnsform.
  4. Krydda fisken med salt, citronpeppar och timjan.
  5. Klipp gräslöken och hacka paprikan i små bitar.
  6. Blanda matlagningsgrädde med chilisåsen och den klippta gräslöken. Använd lite matredning (ca 1 tsk) om du vill ha såsen lite tjockare.
  7. Häll det sedan runt om fisken så att den blir inbäddad.
  8. Strö paprikan över fisken.
  9. Grädda fisken i ugnen i cirka 20 minuter tills den börjar bli vit och fin.
  10. Strö då över den rivna osten och låt fisken stå inne i ugnen så länge att osten har smält och blivit gyllenbrun, typ cirka 5-6 minuter.
  11. Kokt potatis är supergott att servera till.

ViktVäktarna

  • WW Points:  4 points per portion med 4 % grädde och 6 points per portion med 10% laktosfri grädde. Lägg till points för potatis eller liknande

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.