Filé i dragon och senapssås

 

Detta var hur gott som helst och kommer absolut att göras om. Till detta kan du använda både fläskfilé eller fläskytterfilé, ta det du föredrar mest. Om du inte gillar dragon så kan du med gott samvete plocka bort den och smaksätta såsen med bara lite senap. Förutom paprika så kan du tillsätta andra grönsaker sås om svamp, purjolök, oliver eller haricots verts. Gott att servera till är nykokt potatis, ris eller pasta.

Filé i dragon- och senapsås - propoints - viktväktarna - vvtillsammans - dragon - senap

Till 4 portioner behöver du:

600 gram filé (fläsk- eller fläskytterfilé), 1 tsk vetemjöl, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1/2 buljongtärning, knappt 1 msk kinesisk soja, 1 msk senap, 1 tsk paprikapulver, 1-2 tsk torkad dragon (ca 1-2 msk färsk), 1 röd paprika, salt, peppar

Gör så här:

Putsa och skär filén i bitar och därefter delar du varje bit. Stek filéskivorna i ev. lite matfett. Salta och peppra. Lägg filébitarna åt sidan.

Filé i dragon och senapsås - propoints-viktväktarna-vvtillsammans-senap-dragon

Använd samma stekpanna till såsen. Pudra över vetemjölet och späd det med lite grädde. Rör om så att vetemjölet löses upp och blir klumpfri. Häll därefter över all grädde. Smaksätt med buljongtärning, soja, senap, dragon, paprikapulver. Rör om. Häll i hackad röd paprika. Smaka av och krydda eventuellt lite mera med salt och svartpeppar. Låt det få puttra ihop i någon minut och häll sedan i filébitarna. Smaklig spis!

Filé i dragon och senapsås - propoints-viktväktarna-dragon-senap-vvtillsammans-middag

ViktVäktarna

  • WW Points: en portion är 7 points med fläskfilé och 10 % laktosfri grädde och 5 points med 4 % grädde

7 kommentarer

  • Nadja

    Hej Maria
    Jättekul att du följer bloggen och gillar receptet, blir så glad 🙂 .
    För att svara på din fråga: du kan den senapen du har hemma, men godast är nog dijon senap eller bara vanlig.

    Hälsningar Nadja

     
  • Maria

    Hej Nadja, har följt dej ett tag o bara måste säga ojojojoj vilka rätter du har 😀 Har gjort flera av dem o de e bara kanon!!!! Hoppas du fortsätter med dina bloggar, bara älskar dom. Till detta receptet undrar jag, vilken senap, dijon söt eller skånsk? mvh Maria

     
  • Marie Eriksson

    Fantastiskt gott! Tillsatte färska champinjoner också och använda Milda mini mat.

     
  • Nadja

    Hej Monica, vad roligt. Hoppas det kommer smaka bra. Återkom gärna och berätta vad du tyckte om maträtten. / Nadja

     
  • Monica

    Detta receptet ser bara för gott ut, tror att det blir till att laga detta idag. Tack för en superbra blogg.
    Jag lägger till dig i min blogg så jag kan smyga in och titta hos dig 😉
    Monica

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.