Enkel men god Örtkyckling
Detta hade vi till middag för någon dag sedan. Kycklingfiléerna serverades med ugnsgrillad klyftpotatis (med krossad vitlök). Enkelt men ljuvligt gott.
Örtkyckling, 4 portioner
4-6 kycklingfiléer, matfett att steka i, dragon, rosmarin, salt, peppar
Gör så här:
Om du vill ha klyftpotatis så börjar du med den. Hetta annars upp en stekpanna på medelvärme och häll i lite matfett. Lägg i kycklingen och krydda med dragon, rosmarin, salt och krossad peppar. Stek kycklingen på båda sidorna. När kycklingen släpper ifrån sig en klar vätska är de färdigstekta. Köttet får inte vara rosa inuti, men akta så att de inte blir för torra heller. Servera kycklingen med klyftpotatis eller ris. Barnen valde att ha Café de Paris sås till detta, medan jag valde en kall vitlökssås gjord på yoghurt.
Viktväktarna
- WW Points: kycklingfilé har nollpointsvärde. Räkna endast matfettet du steker den i. Lägg till eventuellt points för potatisen.
En kommentar
anna
Vad gott det ser ut måste prova på det någon gång för jag älskar kyckling.
anna