Dumlerutor
I nummer 9 av Allas så fann jag detta recept: Superenkla dumlerutor. Jag tyckte det lät så gott så jag var tvungen att provbaka dem. Denna långpannekaka var både enkel och snabb att göra, men det kändes trots allt som att den saknade någonting. Jag delar med mig av den i alla fall för vissa här hemma tyckte den var jättegod. Det är bara att provbaka och se efter själv.
Till en långpanna, ca 30 stycken bitar, behöver du:
250 g matfett, 5 dl havregryn, 2 dl kokos, 2 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk kanel, 150 g dumlekolor
Gör så här:
Smält matfettet i en 2-liters kastrull. Rör ner havregryn och kokos som får svälla någon minut. Tillsätt först äggen och rör därefter ner socker, vetemjöl, bakpulver och kanel. Bred ut smeten i en bakpapperklädd långpanna, cirka 30 x 40 cm. Halvera dumlekolorna och tryck ner i smeten.
Grädda kaka i mitten av ugnen i 200 grader cirka 12 minuter. Låt kakan svalna något och skär den i lagom stora rutor.
7 kommentarer
Helena / Bara en kaka till
Gud så gott! Jag ÄLSKAR sådana här rara små kakor!!
Nadja
Hej Marie
Kan mycket väl tänka mig att saltet framhäver smakerna som jag saknade lite när jag provsmakade kakan. Oftast behövs det inte mycket salt alls för att förändra allt. Tack för tipset!
marie
Har ätit dessa men hon som bakade dem hade i lite salt i degen blev gott tycker jag
Ann-Sofi MATSAFARI
Det där låter otroligt smaskens! Godis i kakor, det finns nog inget bättre:)
Sanna
Det riktigt vattnas i munnen, speciellt när de ser sågdär sega och nygräddade ut…mmm
Felicia
Dessa ska jag testa på någon dag! Verkar supergott..
Katarina
Det låter i alla fall väldigt gott!