Drumsticks med New Orleans rub
Detta recept kan du båda använda när du kan grilla ute men även till att steka i ugnen. Allt beroende på väder och årstid eller hur det passar dig. Receptet fann jag i min ”prova-på”-hög och jag måste säga att det var verkligen på tiden. Den var ju hur god som helst! Detta är en rub (kryddmix som du gnider in köttet med) för er som gillar lite hetta och till er andra så ber jag er minska på cayennepepparn efter smak. Vad som är bra med en ”rub” är att man inte behöver låta den stå och dra till sig smaken som en marinad gör. Det är bara att krydda och sätta igång med grillningen/stekningen direkt.
New Orleans Rub som räcker till 8-12 kycklingben:
8-12 kycklingben
Kryddmix:
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk salt
1/2 msk grovmalen svartpeppar
1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk torkad oregano
1/2 msk torkad timjan
1/2 tsk malen cayennepeppar
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till New Orleans rub/kryddmix och krydda kycklingbenen ordentligt med det, även under skinnet om det går.
- Grilla kycklingen tills köttet släpper från benet (eller i ugnen på 225 grader, vänd gärna benen så att det steks på båda sidorna).
ViktVäktarna
- WW Points: 1 kycklingben med eller utan skinn är 3 points.
4 kommentarer
Nadja
Hej Ante
Vad gott det låter med rökt kött! Jag kan tänka mig att det är så så gott.
Hälsningar Nadja
Ante
Drumsticks är ju bara så gott. Brukar röka drumsticks, vingar, lamm och renfilé i min röklåda på gasolgrillen, smakerna är svårslagna. Så smidigt och enkelt numera att kunna grilla året runt, hade frugan bara tillåtit det så hade jag gärna stått vid gasolgrillen alla dagar i veckan, nu får jag istället nöja mig med 2-3 dagar i veckan men det är ju i och för sig helt okej det med.
Emma
Åh vad gott det ser ut och låter! 🙂 Kyckling är ju så gott. Och allt blir gott när man grillar!
Barbro
Åh, det vattnas i munnen. Å det gör det av tårtan i förra inlägget med!