Danskt Rågbröd

 

Hur många av er köper Danskt Rågbröd? Gör inte det för här kommer ett recept på hur jag bakar det. Trots att brödet är utan surdeg så klarar den sig i några dagar och behöver inte frysas in. Men om du ändå vill göra det så är mitt tips att skära upp det i skivor innan infrysning. Recept kräver minimal insats och behöver bara blandas ihop och inte knådas. Prova själv och berätta gärna vad du tyckte.

Till 1 limpa så behöver man:

25 gram färsk jäst

4 dl ljummet vatten

3/4 dl mörk sirap

1 ½ tsk salt

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

4 dl grovt rågmjöl

ca 3 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten.
  2. Rör om tills jästen har lösts upp.
  3. Tillsätt sedan sirap, salt, solroskärnor, linfrön och rågmjöl. Rör om ordentligt.
  4. Tillsätt sedan vetemjöl tills degen går ihop. Degen ska vara kletig så ha inte i för mycket vetemjöl.
  5. Täck bunken med en bakduk och låt det jäsa i cirka 30 minuter.
  6. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  7. Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.
  8. Häll degen i formen och platta till den med en sked så att ytan blir jämn.
  9. Grädda brödet i mellan 50-60 minuter, allt beroende på ugn.
  10. Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har brödet 76 points. Om du skär det lika tunt som det köpta brödet så får du cirka 22 skivor av en limpa. Det blir då 3 points per skiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.