Couscoussallad med kikärter

 

Jag har följt fantastiska Emilia (@emiliasmatinspo) på Instagram i flera år nu och om ni inte följer henne så gör det bums. Denna couscoussallad såg så himla god ut och jag bestämde mig för att göra min egen variant och här kommer den. Den skiljer sig lite från Emilias, hon har en vinägrettdressing på sin medan jag har valt en yoghurtbaserad dressing istället. Vilka grönsaker du önskar ha väljer du alldeles själv, ta det du gillar och har hemma eller lägg till soltorkade tomater, fetaost, oliver ….ja allt du vill egentligen. Salladen är snabblagad och perfekt till grillat.

Till 4 portioner:

Couscous:

2 dl okokt couscous

2 ½ dl kokt vatten

salt

Kikärter:

1 tetra kikärter

½ tsk oregano

1 tsk paprikapulver  (gärna rökt för mer smak)

½ tsk vitlökspulver

Yoghurtdressing:

1 dl naturell lättyoghurt (0,5%)

1 vitlöksklyfta

salt/peppar

Grönsaker:

½ isbergssallad

1 tomat

1 liten burk majs

1 morot

1 röd paprika

valfri lök (röd / salladslök)

ev. hackad gräslök till garnering

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet till couscousen.
  2. Lägg couscousen i en mindre kastrull och salta lätt.
  3. Häll över vattnet, blanda och låt det stå och dra under lock medan du gör salladen.
  4. Sila av och skölj kikärterna.
  5. Blanda kikärterna med kryddorna. Om du önskar så kan du blanda i lite rapsolja för att fästa kryddorna lite bättre.
  6. Häll yoghurten i en liten skål och pressa i vitlöken. Salta och peppra lätt och låt stå kallt fram till servering.
  7. Skär grönsakerna och lägg dem i en stor skål.
  8. Rör om/Lufta couscousen och blanda ner det bland grönsakerna.
  9. Blanda till sist de kryddade kikärterna och servera vitlöksyoghurten vid sidan om.
  10. Gott till detta är grillad kycklingfilé eller liknande.

ViktVäktarna

  • Points: 4 portion per portion

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.