Citron-, rosmarin- och chilikyckling
Mmmm så gott det är med kyckling. Här har jag gjort en marinad på citron, rosmarin, vitlök och chili och låtit kycklingen ligga och dra åt sig dessa smaker i ett helt dygn. Ju längre man marinerar desto mera kommer smakerna fram och desto saftigare blir köttet. Så det är verkligen värt att planera denna rätt kvällen innan man ska äta den. Det tar inte en lång stund att blanda ihop marinaden och lägga i kycklingklubbarna, knappt 10 minuter.
Till 4 personer behöver du:
8 kycklingklubbor, 2 röda chilifrukter (t.ex. spansk peppar), skal och saft av 1 citron, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 1 tsk rosmarin, 1 msk matolja, 1 msk sesamfrön
Gör så här:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även vitlöken. Blanda det med citronsaft, citronskal, rosmarin, salt samt 2 msk matolja. Lägg kycklingklubborna i dubbla plastpåsar. Häll i oljemarinaden och knyt ihop. Massera in klubborna med oljan och låt vila i kylen i minst 1 timme men helst ett dygn så att smakerna får komma fram. Ta ut kycklingen ur påsen och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga kycklingen i cirka 45 minuter i 175 graders värme. Strö över eventuellt lite sesamfrön när det återstår 10 minuter kvar av tillagningstiden.
ViktVäktarna
- WW Points: 25 points per portion med skinn och 16 points utan skinn
13 kommentarer
Fröken Dill
Hej Nadja!
Jag är alltid på jakt efter goda kryddningar till kyckling och detta lät verkligen gott. Citron, vitlök och rosmarin har jag testat, men med chili och sesamfrön kan det nog bli som pricken över i.
Tror fröken Dill
bakmammorna
mmm det ser verkligen otroligt gott ut!!
Åsa/En Sida Med Mat
Åhhh vad gott!!! dreglar……
Ha en bra helg!!/Åsa
Birgitta Höglund's Mat
Hej Nadja. Din kyckling ser verkligen god ut. Varit borta på semester en vecka, så nu är det riktigt kul att titta runt bland favoritbloggarna igen. Trevlig helg. Birgitta
Nadja
Svar till Chili:
Nej absolut inte, jag tycker det är bara kul att ni gillar receptet. Ska faktiskt prova själv ett annat och kommer lägga ut det på söndag.
Chili
Hejsan, detta var en tjusig blogg. Vi har rotat runt lite bland alla svenska bloggar och testat lite recept och fann att ditt på kanelbullar var riktigt ljuvligt smaskiga. Har lånat det och kommer hylla dej för det nu under helgen. Hoppas du inte har någon invändning mot detta. Med vänliga hälsningar Chili på The Strange Bakery
Sandra drömkaka
Ja kyckling är verkligen gott! Din lät jättegod & bilden gör mej så himla sugen 🙂
Nette (Kardemumma Gumman)
Låter jätte god! ska lägga den på minnet nästa gång det vankas kyckling..
Jessica
Låter alldeles ljuvligt gott och bilden gör mig galet sugen =)
Lina
Gud så gott det där verkar vara!!!
Therese
Måste nog försöka komma ihåg den marinaden, såg gott ut..
Ja visst såg det ut som en riktigt mjukishund och det va så himla kul att få pröva nått nytt, ha aldrig provat att jobba med sockerpasta..
Fick hela tiden tänka scrap booking, scrap booking, annars hade jag nog köpt hem och börjat göra mer grejor..
Ha det gott
Karin
Mums! Kyckling är en utav mina favoriter, man kan ju göra så mycket med den. Det finns en kycklingrätt för varje människa. För mig finns det dock många :]
Cutecakes-Paulina
Hej! Kakburken ligger på Spjutvägen 5, hus c på ett industriområde i Järfälla. De har ju främst internetshopping, men man kan komma överens med dem om ett besök för att handla, de tar kort också.
Hälsningar
Paulina