Ciabatta i långpanna

 

Ska ni grilla i helgen? Då passar detta recept perfekt! En enkel men supergod Ciabatta i långpanna. Fyll Ciabattan med alla härligheter från grillen, allt från korv, hamburgare, en god köttbit eller varför inte grillade grönsaker och sallad. Mums! Det enda som krävs av dig är planering, då detta bröd vill jäsa i  2 timmar.

Ciabatta i långpanna

Till en långpanna behöver du (8-12 bröd):

25 g jäst, 5 dl vatten, 1 msk salt, 1 tsk strösocker, 3 dl rågsikt, ca 11 dl vetemjöl, 1 msk olivolja

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och socker och rör om. Rör sedan ner rågsikten och nästan allt vetemjöl. Degen ska bli ganska lös. Arbeta den i ungefär 8 minuter, gärna med maskin eller elvispens degkrokar. Vält upp den på plåt med bakplåtspapper, ta olivoljan i händerna och klappa ut degen så att den når nästan ut till plåtens kanter. Täck plåten med en handduk och lämna degen att jäsa i två timmar.

Ciabatta i långpanna

När den jäst, ta mjöl på händerna och platta ut den så att den täcker hela bakplåtspapperet och är någorlunda jämn. Skär 8-12 långsmala rutor (4-6×2). Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Ställ in plåten i 200 graders ugnsvärme och grädda bröden i ungefär 25 minuter. Hoppas det smakar!

Med detta recept så medverkar jag i Aromias senaste nyhetsbrev, klicka på länken så får ni se!

6 kommentarer

  • Kryddburken

    Hade tänkt ha ciabatta ikväll grillningen, men vette sjutton om jag orkar baka när de är så här fint väder! Jag tror jag sponsrar bageriet idag istället! 😀 Men det ser onekligen gott ut! Receptet är sparat! Ha en trevlig helg!

     
  • Skogshuset

    Planera är jag ju inte så bra på, men detta brödet verkar vara så gott så jag ska försöka skärpa mig:-) Vet inte vad det är med mig och hembakat bröd, men det känns så mysigt på nåt sätt – antar att det är för att man vet att någon lagt ner lite själ i det! Trevlig kväll! (Ska förresten passa på att tävla hos dig nu!)

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.