Chokladsnittar med maräng

 

Dammar här av detta recept från sommaren 2014. Kakorna bakades under semester och blev väldigt uppskattade. Choklad med maräng passar så bra ihop och de är lättare att baka än vad man tror.

Chokladkaka med maräng

Till en sats (40-45 stycken kakor) behöver du:

Chokladkaka:  2 3/4 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1/2 dl strösocker, 150 g smör eller margarin, 1 äggula

Maräng: 2 äggvitor, 1 1/2 dl strösocker

Garnering: eventuellt lite chokladströssel

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, kakao och strösocker och finfördela in smöret.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i tre bitar och rulla ut varje bit till en längd som är lika lång som plåten.
  4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  5. Gör marängen: Vispa ihop äggvitorna till skum.
  6. Tillsätt strösockret under vispning och vispa ytterligare i några minuter. När du är klar ska du kunna vända på bunken/skålen utan att marängen rinner ut.
  7. Bred marängen på längderna och strö eventuellt på strössel.
  8. Grädda i 15 minuter i 175 grader.
  9. Låt längderna stå i cirka 10 minuter innan du skär varje längd i 15 sneda bitar. Låt kakorna sedan svalna helt.

Chokladkaka med maräng

Viktväktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 125 points med 80 % margarin och 1 msk chokladströssel. Vid 40-45 stycken bitar blir det 3 points per bit

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.