Chokladsnittar med kokos

 

Detta recept på chokladsnittar är lite annorlunda från de klassiska och kombinationen av choklad och kokos är aldrig fel. De är lättbakade och går snabbt att göra, så passa på gör en sats idag. De går jättebra att frysa in.

Chokladsnittar med kokos

Till cirka 30 stycken snittar:

Chokladsnittar:

100 g mjukt smör

3/4 dl strösocker

1 1/2 msk ljus sirap

2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 dl kokosflingor

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Garnering:

30 gram mörk choklad

ca 2 msk kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt.
  3. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  4. Rulla ut till tre längder och lägg på plåt med bakpapper.
  5. Platta till och grädda längderna mitt i ugnen 12–15 min.
  6. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma och låt det sedan svalna.
  7. Under tiden kan man hacka och smält chokladen över vattenbad.
  8. Ringla chokladen över kakorna. Strö på kokos. Låt stelna. Färdigt.

Chokladsnittar med kokos

ViktVäktarna

  • WW Points: 100 points är det för hela satsen och det ger 3 points per kaka vid 30 stycken. Med garneringen så blir det totalt 113 points och det ger 4 points per kaka vid 30 stycken.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.