Chokladsnittar med kokos
2020/02/04
Detta recept på chokladsnittar är lite annorlunda från de klassiska och kombinationen av choklad och kokos är aldrig fel. De är lättbakade och går snabbt att göra, så passa på gör en sats idag. De går jättebra att frysa in.
Till cirka 30 stycken snittar:
Chokladsnittar:
100 g mjukt smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering:
30 gram mörk choklad
ca 2 msk kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör, socker och sirap smidigt.
- Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- Rulla ut till tre längder och lägg på plåt med bakpapper.
- Platta till och grädda längderna mitt i ugnen 12–15 min.
- Skär i sneda bitar medan de ännu är varma och låt det sedan svalna.
- Under tiden kan man hacka och smält chokladen över vattenbad.
- Ringla chokladen över kakorna. Strö på kokos. Låt stelna. Färdigt.
ViktVäktarna
- WW Points: 100 points är det för hela satsen och det ger 3 points per kaka vid 30 stycken. Med garneringen så blir det totalt 113 points och det ger 4 points per kaka vid 30 stycken.
Föregående
Middagsmeny 6/2020
Nyare
2 kommentarer
Nadja
Tummen upp Anna! / Nadja
Anna Granklint
Passade på att göra dessa idag när det regnar .
Mycket goda ☺.