Chocolate Chip Muffins

 

På ett enkelt sätt kan du piffa upp dina vanliga chokladmuffins, lägg till lite vita chokladknappar. Odense har kommit med chokladknappar i både mörk, ljus och vit choklad. Perfekta för bakning och dekoration. Hoppas de nu även kommer ut med kolasmak som tydligen finns i andra länder. Här har jag provat med lite vita chokladknappar och vad säger ni? Hur verkar de vara?

 Detta behöver du till 12 stycken:

125 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

1 1/2 dl mellan mjölk (laktosfri)

4 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dl vita chockladknappar

Gör så här:

  1. Blanda smör smör och socker poröst.
  2. Rör ner ett ägg i taget.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och sila ner det i smeten varvat med mjölken.
  4. Rör väl tills det blir en fin jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformar och använd gärna ett muffinsbleck som stöd, då blir det lite högre.
  6. Grädda i mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt dem svalna lite innan de äts.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025:
    • med smör: 141 points totalt = 12 points per muffins
    • med 80 % margarin: 119 points totalt = 10 points per muffins
    • Med Bregott mellan: 115 points totalt  = 10 points per muffins

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.