Chocolate chip cookies
Just nu är många ute och njuter av det vackra vädret. Man tar gärna med sig lite fika och kanske något att knapra på. Dessa choklad cookies är då inte så dumma att plocka fram. De är mycket enkla att tillaga. Tänk på att de flyter ut vid gräddningen så lägg inte kakorna för tätt på plåten.
Till 25 stycken cookies:
150 g ljus choklad, 1 dl hasselnötter, 175 g smör, 2 1/2 dl brun farin, 1 ägg, 3 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka choklad och nötter. Rör ihop matfettet och det bruna farinet i en bunke. Rör ner ägget. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt dem, hackad choklad och nötter. Rör ihop. Klicka ut smeten till 25 kakor med hjälp av en sked på en bakpappersklädd plåt. Tänk på att inte ha dem för tätt då kakorna flyter ut vid gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
ViktVäktarna
- WW Points: hela satsen har 195 points och vid 25 stycken cookies så blir 8 points per kaka.
5 kommentarer
Nadja
Hej
jag har läst att man kan i en del recept byta ut det men jag har aldrig själv testat det. Om du gör det så återkom gärna och berätta.
Frida
Hej! Kan man använda muscovadosocker istället för brun farin? 🙂
Anna
Guuuud vad gott det låter
Linda - Cupcakefluffan
Så tokgott, Chocolate chip cookies är bara så mumsigt 🙂
Anna/Frostrosor
Chocolate chip cookies hör till mina favoritkakor! Jag brukar göra flera olika varianter. Det är gott med brun farin i, ger en härlig karaktär till kakorna!