Chilibiffar i pepprig gräddsås

 

Det bästa med köttfärs är att man kan göra så mycket med det och variera smakerna i nästan det oändliga. Istället för att göra vanliga köttfärsbiffar så har jag smaksatt dem med lite chilisås. Jag har dessutom kryddat gräddsåsen lite extra med fem sorter peppar. Santa Maria har en kryddkvarn med fem sorters peppar i, men annars går det bra med bara svartpeppar också. Låt biffarna puttra med i såsen på slutet i några minuter så blir det riktigt fina. Ursprungligen så var det 5 dl grädde i receptet men för att få ner pointsvärdet så har jag bytt ut en del mot mjölk istället. Du som inte följer Viktväktarnas program kan göra som du vill, ha bara grädde eller med mjölk, men mycket sås ska det vara.

Till fyra portioner behöver du:

500 g nötfärs (10 %)

1 pressad vitlöksklyfta

4 msk chilisås tomat

1/2 tsk salt

1 msk matolja till stekning

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 ½ dl mellanmjölk (laktosfri)

1/2-1 tsk grovmalen fem sorters peppar eller svartpeppar

1 tsk soja

salt

3 tsk redning (maizena)

Gör så här:

  1. Blanda ihop köttfärs, vitlök, chilisås och salt och forma till 8 biffar.
  2. Stek biffarna i en stekpanna med matoljan, ca tre minuter på varje sida.
  3. Ta upp biffarna och häll i grädden och mjölken. Blanda i fem peppar, hur mycket beror på tycke och smak, soja, lite salt och redning. Ta det lugnt med redningen, det brukar ta en liten stund innan man ser att det börjar tjockna. Har du gjort det för tjockt så kan man spä ut det lite med vatten. Låt allt puttra ihop i några minuter innan du smakar av såsen.
  4. Lägg tillbaka biffarna när såsen har börjat tjockna och låt dem också puttra med i några minuter.
  5. Gott att servera till är pasta, pressad potatis eller ris. Glöm inte grönsakerna vid sidan om. Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Points: med 10 % laktosfri grädde så blir det 14 points per portion. Med 4 % matlagningsgrädde blir det 11 points per portion.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.