Cayennepanerad kyckling
Vet ni hur god och saftig kycklingen blir när man panerar den? Här har jag bara rullat kycklingen i lite ströbröd som är smaksatt med cayennepeppar och salt. Inget ägg eller annat utan bara lite ströbröd för krispighetens skull. Supergott blev det. På bilden serveras den med pastawok men du kan gott och väl servera den skivad till en god krispig sallad. Jag har använd Kronfågels senaste nyhet Minutfilé (utbankad hel kycklingfilé) just för att den har kortare stektid. Denna rätt är mycket lättlagad men så god. Man väljer själv hur mycket cayennepeppar man vill ha.
Till 4 portioner behöver du:
4 stycken Kycklingfilé (helst tunn och utbankad), 1 dl ströbröd, 1-2 tsk cayennepeppar, salt, 2 msk olja
Gör så här:
Värm en stekpanna med oljan.
Blanda ihop ströbröd med cayennepeppar och salt. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och vänd den sedan i ströbrödet.
Stek kycklingen cirka 3 minuter (eller mer beroende på tjockleken) på var sida. Kycklingen kan serveras som på bilden med pastawok eller till en god sallad för magrare variant.
Viktväktarna
- WW Points: 4 points per portion/kycklingfilé.
7 kommentarer
Nadja
Hej Kajsa, gör det för dessa kycklingbitar är så goda!
Kram Nadja
Bland Kastruller och vinglas
Älskar kyckling, så jag måste ju bara testa en dag
Kram Kajsa
Linda
Åh va gott!! Detta blir onsdagens maträtt 😉
Nadja
Hej Ella. Pastawoken är enkel att göra. Tag frysta grönsaker och fräs på hög värme. Smaksätt med t.ex. Thai sweet chili och blanda sedan i pasta efter smak o tycke. Klart!
E
Hej, skulle du kunna lägga ut receptet för pastawoken?
Nadja
Fröken Dill, jag blev då sugen på en god panerad fisk….
Fröken Dill
Helt osökt blev jag vansinnigt sugen på kyckel! Idag ska det i o f s paneras till middagen, men det blir fisk…