Cayennepanerad kyckling

 

Vet ni hur god och saftig kycklingen blir när man panerar den? Här har jag bara rullat kycklingen i lite ströbröd som är smaksatt med cayennepeppar och salt. Inget ägg eller annat utan bara lite ströbröd för krispighetens skull. Supergott blev det. På bilden serveras den med pastawok men du kan gott och väl servera den skivad till en god krispig sallad. Jag har använd Kronfågels senaste nyhet Minutfilé (utbankad hel kycklingfilé) just för att den har kortare stektid. Denna rätt är mycket lättlagad men så god. Man väljer själv hur mycket cayennepeppar man vill ha.

Cayennepanerad kycklingfilé

Till 4 portioner behöver du:

4 stycken Kycklingfilé (helst tunn och utbankad)

1 dl ströbröd

1-2 tsk cayennepeppar

salt

2 msk olja

Gör så här:

  1. Värm en stekpanna med oljan.
  2. Blanda ihop ströbröd med cayennepeppar och salt.
  3. Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar och vänd den sedan i ströbrödet.
  4. Stek kycklingen cirka 3 minuter (eller mer beroende på tjockleken) på var sida.
  5. Kycklingen kan serveras som på bilden med pastawok eller till en god sallad för magrare variant.

Cayennepanerad kycklingfilé

Viktväktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 4 points per portion/kycklingfilé.
  • WW Points: 4 points per portion/kycklingfilé.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.