Cashewfisk i mild apelsinsås

 

Detta är riktigt, riktigt gott! Fisk som får gotta tills i en god mild apelsinsås och toppas med hackade cashewnötter och ost. Receptet kommer från Viktväktarna (justerat lite efter eget tycke) och ytterligare en gång så ser ni vilka goda recept dom har.

Cashewfisk i mild apelsinsås-viktväktarna-vvsmartmat-vvtillsammans-ätdigsmal

Till 4 portioner behöver man:

600 g vit fisk (gärna torsk i portionsbitar)

1 msk rapsolja

30 st cashewnötter

1 gul lök, salt

saft av 1/2 apelsin + rivet skal

1 ½ dl gröna ärter

2 ½ dl matlagningsgrädde

5 msk riven ost 12%

4 portion kokt potatis (8 st)

Gör så här:

  1. Börja med att eventuellt skala potatisen och lägga den på kokning (lägg i de gröna ärterna när det återstår någon minut kvar så blir de också varma och goda).
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär fisken i portionsbitar.
  4. Pensla med olja och lägg i en ugnsform.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Skala och hacka lök, fräs på svag värme, blanda i matgrädde och buljongtärning. Låt koka upp och blanda i apelsinskal och saft. Smaka av med salt och lite peppar.
  7. Häll det över fisken.
  8. Strö över de grovt hackade cashewnötterna på fiskbitarna och sedan även den rivna osten.
  9. Tillaga fisken i ugn ca 15-20 minuter. Servera fisken med kokt potatis, gröna ärter och apelsinsås.

Cashewfisk i mild apelsinsås-viktväktarna-vvsmartmat-vvtillsammans-ätdigsmal

 

ViktVäktarna

  • WW Points: 7 points per portion med 4 % grädde och 10 points per portion med 10 % laktosfri grädde. Lägg till points för potatis.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.