Bröd på grillen

 

Vad sägs om att grädda lite pitabröd på grillen? Följ receptet och resultatet blir mjuka fina, goda pitabröd som kan fyllas med grillat och diverse goda tillbehör. Jättegott!

Naturligtvis så glömde jag ut räkna exakt hur många pitabröd det blev av denna sats, men jag kan tala om att vi var 4 stycken som åt och det blev lite bröd över. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är.

Detta behöver du:

50 g jäst

5 dl vatten (37 grader varmt)

700-750 g vetemjöl

salt

ev lite mer mjöl vid utbakningen

lite matolja till pensling (1 msk)

Gör så här:

  1. Lös ut jästen i fingervarmt vatten.
  2. Tillsätt sedan lite salt och vetemjöl. Degen får gärna vara lite lösare för du använder mer mjöl vid utbakningen.
  3. Blanda ihop allt till en fin deg och låt den jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
  4. Tag degen och arbeta den lite på ett mjölat bakbord. Tag ut cirka 10-14 stycken bollar. Varje boll plattar du ut med hjälp av lite mera mjöl så att de ser ut som platta runda bröd.
  5. Pensla bröden med lite matolja  så att de inte fastnar på grillen.
  6. Lägg bröden med den oljade sidan mot grillen och grädda dem några minuter innan du penslar ovansidan med lite olja och vänder. Du vänder bröden när den har fått fin färg och inte innan. Du kommer att se hur bröden jäser upp lite på grillen och blir tjocka och fina.
  7. Fyll pitabröden med andra godsaker från grillen som till exempel hamburgare. Men du tager vad du haver eller gillar. Lycka till!

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen är 83 points. Vid 20 stycken blir det 4 points per bröd.

Följ mig på Instagram: @Nadjaskitchen.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.