Bountybollar

 

Det här är riktigt smarriga saker och passar perfekt som julgodis. De påminner väldigt mycket om Marabous styckchoklad Co-Co. Jag testade att använda 15 % matlagningsgrädde istället för vispgrädde (som det egentligen är i originalreceptet) och det gick hur bra som helst. De blev grymt goda i alla fall.

Bountybollar

En sats bountybollar, ca 35-45 stycken:

50 g smör

1/2 dl sirap

1/2 dl florsocker

2 dl matlagningsgrädde 15% (eller vispgrädde)

200 g kokosflingor

200 g Marabou mjölkchoklad

100 g vit choklad för dekoration

Gör så här:

  1. Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull.
  2. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
  3. Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
  4. Rulla små bollar och lägg dem på tallrik/fat/bakplåtspapper.
  5. Låt stå kallt minst en timma.
  6. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
  7. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt det stelna på bakplåtspapper.
  8. Smält sedan den vita chokladen och dekorera bollarna lite med den.
  9. Förvara Bountybollarna i kylskåp.

Bountybollar

ViktVäktarna:

  • WW Points: hela receptet har 246 points. Dela det med antalet bollar du gör, tex: 40 st  = 6 points/boll

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.