Bountybollar
2022/12/09
Det här är riktigt smarriga saker och passar perfekt som julgodis. De påminner väldigt mycket om Marabous styckchoklad Co-Co. Jag testade att använda 15 % matlagningsgrädde istället för vispgrädde (som det egentligen är i originalreceptet) och det gick hur bra som helst. De blev grymt goda i alla fall.
En sats bountybollar, ca 35-45 stycken:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl matlagningsgrädde 15% (eller vispgrädde)
200 g kokosflingor
200 g Marabou mjölkchoklad
100 g vit choklad för dekoration
Gör så här:
- Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull.
- Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
- Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
- Rulla små bollar och lägg dem på tallrik/fat/bakplåtspapper.
- Låt stå kallt minst en timma.
- Smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
- Doppa kokosbollarna i chokladen och låt det stelna på bakplåtspapper.
- Smält sedan den vita chokladen och dekorera bollarna lite med den.
- Förvara Bountybollarna i kylskåp.
ViktVäktarna:
- WW Points: hela receptet har 246 points. Dela det med antalet bollar du gör, tex: 40 st = 6 points/boll
Föregående
9 kommentarer
Nadja
Hej Malin, tack för att du upptäckte felet. Det ska vara 1/2 dl florsocker. Lycka till med bakningen.
Malin
en ½ vad florsocker?
Nadja
Magnolia, ja de är ruskigt farliga och man tar gärna en till och sedan en till…
Magnolia
Hjälp, vad GODA dessa var! Åt en kokosfantast som jag var de rentav hälsofarliga, eftersom jag inte kunde sluta äta dem – var tvungen att ge bort en stor del av dem… 🙂
Ann-Sofi Matsafari
Farligt gott:)
En plats i solen
mums! 🙂
Nadja
Susanne! Vad roligt att att du göra julgranarna. Visst är de goda. Bountybollarna är ännu godare tycker jag. Men allt med choklad är ju gott 😀
susanne
Halloj
I detta nu står jag och gör dina spröda julgranar, Sååå fina och goda!
Blir att göra bountybollar imorgon 🙂 Trevlig Helg!
Daddyliving
Ser ju fantastiskt gott ut 🙂