Bifteki med vitlöksyoghurt

 

Bifteki – grekiska pannbiffar med mycket smak. I Grekland så gör man biffarna på blandfärs, jag gjorde dem på nötfärs och det gick lika bra. Välj själv vilket som passar dig. Servera gärna Bifteki biffarna med potatisklyftor och citron som man gör i Grekland. Vitlöksyoghurten är supergott till och om du vill variera så lägg till lite riven gurka i den och du får Tzatziki.

Till 4 portioner behöver man:

Bifteki:

500 gram nötfärs 10% (eller blandfärs)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 ägg

½-1 dl hackad persilja

1 tsk spiskummin

2 msk oregano (torkad)

3 msk tomatpuré

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk olivolja/rapsolja till stekning

citronklyftor till servering

Vitlöksyoghurt:

2 dl 0 % grekisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

Gör så här:

  1.  Börja med att göra vitlöksyoghurten. Pressa i vitlöken i yoghurten och smaksätt med salt och peppar. Blanda och låt det dra medan du gör biffarna.
  2. Hacka löken och persiljan.
  3. Blanda ner löken i färsen tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma till 8 pannbiffar och lägg dem på en blöt/fuktad skärbräda.
  6. Stek pannbiffarna i oljan tills de fått fin färg på båda sidorna.
  7. Servera gärna med klyftpotatis och sallad till.

ViktVäktarna:

  • WW Points: Bifteki med nötfärs är 8 points per portion och med blandfärs 10 points per portion.  Lägg till points för potatis.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.