Biff Stroganoff

 

Biff Stroganoff är något som jag gillar men tillagas konstigt nog inte så ofta. När det gäller nötkött så vill jag ha det välkokt/tillagat, det finns inget värre än segt nötkött. Därför lät jag köttet nästan puttra i 45 minuter innan det fick fräsa upp. Receptet nedan är mellan 4-6 portioner så det blir över till lunchlåda också.

Biff Stroganoff

Mellan 4-6 portioner:

800 g finputsat nötkött (t.ex. fransyska eller innanlår), 1 stor lök, 1-2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 1 1/2-2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar

Gör så här:

Strimla den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. Låt det snabbt fräsa i en kastrull med oljan. När det börjar fräsa så häller du i vatten så att det täcker köttet. Låt puttra tills köttet är mjukt. Häll i mer vatten om så behövs. När vattnet är borta och köttet är mjukt så lägger du till hackad lök, vitlök och paprika. Låt det fräsa ihop i någon minut.

Biff Stroganoff

Pudra över mjölet och blanda väl. Häll över matlagningsgrädden och därefter även vattnet. Tillsätt sedan smaksättningarna: tomatpuré och senap. Låt det puttra ihop. Smaksätt även med salt och svartpeppar efter eget tycke. Servera antingen med ris, potatis eller pasta. Glöm ej salladen bredvid.

ViktVäktarna

  • WW Points:
  • med 10 % laktosfrigrädde så är det 11 points vid 4 portioner och 8 points vid 6 portioner.
  • Med 4 % grädde så är det 8 points vid 4 portioner och 5 points vid 6 portioner.
  • Lägg till points för tillbehör så som ris, pasta eller potatis.

6 kommentarer

  • Nadja

    Hej Gunilla

    Ja men visst, jag brukar också göra så, gilla bilden och sedan få inspiration av receptet, ibland följer jag den till punkt och pricka och ibland byter jag lite ingredienser och gör den till mig egen. Hoppas dy fick till din stroganoff 🙂
    /Nadja

     
  • Gunilla

    Hittade detta recept via Mytaste.se. Anledningen till att jag fastnade för just ditt recept var bilden. Det såg så fräscht och härligt ut. Jag gör aldrig exakt som det står i recept – om det inte är bakning – men med hjälp av ditt recept kommer jag få till min egen stroganoff. Tack!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.