Barbequekotletter med grönsaksris

 

Passa på och grilla en gång till innan det blir för kallt och regnigt. Härliga kotletter som är penslade med Santa Marias American Barbeque Sauce är riktigt gott. Denna barbequesås passar perfekt till fläskkött och till kyckling. Servera kotletterna med grönsaksriset och eventuellt lite extra BBQ-sås.

Barbequekotletter med grönsaksris

Detta behöver du till 4 portioner:

ca 600 g benfri kotlett

1 dl Santa Maria American Barbeque Sauce

salt och peppar

Grönsaksris:

4 portioner Jasmin eller Basmatiris (400 g kokt)

2 dl fryst grönsaksmix paprika-majs-ärter

lite paprikapulver

salt

Gör så här:

  1. Skär kotletten i lagom tjocka skivor, cirka 1-1 1/2 cm tjocka. Lägg köttet på en varm grill och pensla köttet med Santa Marias American Barbeque sauce ett antal gånger under grillningen, ju mer du penslar på desto mera smak. Gör samma sak när du vänder på köttbiten. Salta och peppra mot slutet. Hur enkelt som helst och snabbfixat.
  2. Grönsaksriset gör du så här: Koka upp riset enligt förpackningens anvisningar.
  3. Fräs grönsaksmixen i en panna och krydda lite med paprikapulver och salt. Grönsakerna ska bara bli lite varma.
  4. Blanda grönsaksmixen med det kokta riset.
  5. Servera kotletterna med grönsaksriset och gärna mer grönsaker till. Smaklig måltid!

 

ViktVäktarna

  • WW Points: 9 points per portion enligt receptet ovan

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.