Baguettepizza med pepperoni och jalapeno

 

Precis som det låter så är denna pizza gjord på en baguette istället för pizzadeg. Detta underlättar tillagningen oerhört och dessutom är bir det väldigt snabblagat. Jag har toppat pizzan med lite tomatsås, salami, jalapeño och ost. Mer behövs inte för att det ska smaka gott!

Till cirka 4 portioner:

1 baguette

1 mozzarella (125 gram)

1 jalapeño

20 skivor pepperonikorv

1 dl riven ost

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela baguetten längsmed och på hälften så att du får 4 bitar.
  3. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och bred på tomatsåsen.
  4. Bryt mozzarellan i bitar och fördela det över brödet.
  5. Skiva jalapeñon tunt.
  6. Fördela jalapenon och pepperoni, strö till sist över den rivna osten.
  7. Grädda baguettepizzorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Osten ska ha smält och fått en fin gyllen färg.
  8. Servera baguettepizzan med valfri sallad eller vitkålssallad.

ViktVäktarna

  • WW Points (programmet från 2025): 17 points per bit räknat på 17 % riven ost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.