Äppelkaka med mandelsmak
Jag håller på och testar lite olika recept med äpplen och här kommer senaste resultatet. Receptet utlovade en supergod äppelkaka men jag måste säga att jag har ätit godare. Dom här hemma åt den glatt och tyckte det var jättegott. Jag skulle gärna vilja lägga till lite kanel eller kardemumma nästa gång för att få en lite starkare smakupplevelse.
Äppelkaka med mandelsmak
2 ägg, 2 1/4 dl socker, 3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 50 g smör eller margarin, 1 1/2 dl mellanmjölk, ca 250 g äpplen, 150 g mandelmassa, ev florsocker till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa sedan ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela den över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker. Om kakan fryses in så vänta med florsockret till den ska avnjutas.
ViktVäktarna
- WW Points: hela kakan har 121 points, dela det med antalet bitar du skär upp. Exempel: 12 bitar = 10 points/bit
5 kommentarer
Nadja
Till Ann-Kristin:
Kul att du hittade hit, hoppas du kommer tillbaka.
Till Lina:
Det var gott.
Till Carolina:
Det passade väldigt bra ihop, nästa gång lägger jag även till lite kanel eller kardemumma, tror att det kommer göra susen.
Till Kryddburken:
Återkom gärna när du provar den och berätta vad du tyckte.
/Nadja
kryddburken
Åh det lät verkligen gott! Det måste jag spara!
carolina
vad god den såg ut! kan tänka mig att mandelsmaken och äpplena gifte sig bra med varandra 🙂
lina
Jag gillar mandelmassa tillsammans med äpplen, den låter god i alla fall.
Ann-kristin S
Hej hittade dig genom Linassida om mat 🙂 och å så massa gott du hade att bjuda på här 🙂