Annorlunda morotskaka
Vem gillar inte morotskaka? Jag ville variera min morotskaka lite och gjorde den lite annorlunda. Vad tycker ni om det?
Morotskaka
2 ägg, 2 dl socker, 1 dl olja, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 3 stycken rårivna morötter
Glasyr: ca 100 g philadelphia ost, 1 dl florsocker, 2 msk margarin
Garnering: florsocker
Vispa ihop ägg med socker poröst. Blanda sedan i resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med måtten 30 x 23 cm och grädda kakan i 175 grader, 20-30 minuter, känn med sticka. Låt kakan svalna ordentligt. Blanda ihop glasyren under tiden. Dela kakan på hälften. Lägg glasyren på ena halvan av kakan och lägg sedan den andra kakhalvan som ett lock. Skär kakan i fina bitar och pudra över med lite florsocker. Njut!
WW ViktVäktarna
- WW Points: hela kakan har 109 points. Dela det med antalet bitar du skär upp. Vid t.ex. 12 bitar så är 1 bit 9 points. Vid 15 bitar så blir det 7 points.
4 kommentarer
Camilla
Baka den idag, men den blev inte alls så fin o bra som din..
Den blev väldigt kompakt och lite degig.. och den ramla isär oxå när man tog i den.. Vet inte alls va ja gjorde för fel.. Hade inne den i ugnen i 30 minuter..
Men smaken va väldigt god på den ändå =)
Pingback:
kryddburken
Åh gud så gott de där såg ut!! Den kakan måste jag provbaka i helgen, de får bli fars dag-kaka tror jag!! Jag älskar ju morotskaka så detta kan jag inte undgå alls… 🙂 Önskar dig en trevlig helg!
Jessica
Mmm, blev grymt sugen på morotskaka nu ju.