Amerikanska pannkakor med hallon

 

Helgfrukosten är speciell och den vill jag gärna njuta av så mycket jag bara kan. Dessa pannkakor är superenkla och snabba att göra. Jag använde mig av ett matskedsmått för att ”portionera” pannkakorna och då fick jag exakt 32 stycken små. Vid 4 portioner blir det 8 stycken mindre pannkakor var. Du kan i princip servera vad du vill till dessa pannkakor, äta dom som de är eller som på bilden: servera med frusna/färska hallon och pudra eventuellt över med lite, lite florsocker.

Amerikanska pannkakor

Till 32 stycken små pannkakor behöver du:

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver,

2 msk socker/sötströ

1 krm salt

2 1/2 dl laktosfri mellanmjölk

2 msk smält Smör/Bregott Mellan

1 ägg

4 msk Smör/Bregott Mellan till stekning,

Till servering: hallon, ev florsocker eller vad du själv föredrar

Gör så här:

  1. Värm en stekpanna och låt 2 msk smör sakta smälta.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa sedan ner lite mjölk i taget.
  4. Lägg sedan till det smälta smöret och till sist ägget. Vispa till en slät smet.
  5. Pensla en stekpanna med lite smör och klicka sedan 1 matsked smet per pannkaka. I min stekpanna så fick jag plats med 4 stycken samtidigt.
  6. Grädda cirka 1 1/2 minut eller tills det blir bubblor på ytan. Vänd på pannkakorna och grädda ytterligare 1 – 1 1/2 minut.
  7. Pudra eventuellt de nygräddade pannkakorna med lite florsocker och servera med goa hallon eller annan frukt.

Amerikanska pannkakor

ViktVäktarna

  • WW Points: med Bregott så blir det 1 points per pannkaka (vid 32 st) oavsett om du använder socker eller sötströ.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.