Allt-i-ett-i-ugn

 

Det är så himla bekvämt att kunna lägga alla ingredienser i en och samma långpanna och sedan skjuts in i ugnen för tillagning. Tänk på att tillagningstiden är på ett ungefär så anpassa tiden efter din ugn. Häll i lite vatten om tillagningstiden behöver förlängas  och potatisklyftorna inte har mjuknat. Passa på och gör något roligt medan ugnen fixar middagen.

För fyra portioner behöver man:

800 gram potatis

2 tsk rapsolja

600 g benfri kotlett i bit

1 paprika

1 gul lök

2 1/2 dl vatten

1/2 buljongtärning eller 1 msk fond

170 gram Ajvar relish stark/mild

2 1/2 dl matlagningsgrädde,

1 vitlöksklyfta

2 tsk paprikapulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen och dela i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsfast form.
  3. Dela kotletten på längden, skär varje längd i mindre skivor.
  4. Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg.
  5. Skär paprika i bitar och hacka löken.
  6. Lös upp en halv buljongtärning i vatten (om fond, häll direkt) i en kastrull och blanda med ajvar relish, grädde, pressad vitlök och paprikapulver.
  7. Lägg över kött, paprika och lök i ugnsformen tillsammans med potatisen och slå över såsen.
  8. Tillaga i ugn i cirka 30-40 minuter, vänd gärna någon gång under gräddningen. Täck eventuellt med folie mot slutet så att det inte blir bränt.
  9. Servera med sallad och salladslök.

 ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 3 points med 4 % grädde och 6 points med 10 % laktosfri grädde.
  • WW Points: 10 points per portion med 4 % grädde och 12 points med 10 % laktosfri grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.