Äggpanerad aubergine på salladsbädd
Här kommer ett enkelt men mycket gott recept på äggpanerad aubergine på salladsbädd. Det passar perfekt till frukost, brunch eller om man vill bara vill ha en lite enklare måltid. Om man inte vill ha det vegetariskt, så kan man servera lite kallskuret så som rökt skinka, kalkon eller liknande.
För 2 personer så behöver du:
1 aubergine, 2 normalstora ägg, salt, peppa, 1 msk matolja till stekning, isbergssallad, 2 tomater, majs, gurka, paprika, keso (1.5 %), purjolök och andra grönsaker som du vill ha
Gör så här:
Skala och skiva auberginen i skivor. Salta lite lätt och låt den stå en 10-15 minuter så att den hinner vätska av sig. Under tiden kan du vispa upp äggen och salta och peppra den lite. Värma upp en stekpanna med lite matolja. Torka av auberginen och doppa den i äggsmeten. Stek den på båda sidorna så att den får vacker fin färg. Lägg på hushållspapper för droppa av fettet.
Skär och tvätta grönsakerna som du vill ha på din tallrik. Jag hade isbergssallad, paprika, gurka, tomater och majs. På detta hade jag även keso som gör det lilla extra. Det är bara att hugga i.
ViktVäktarna
- WW Points: 2 points/person + points för keso med fetthalt högre än 0,2%
9 kommentarer
Pingback:
Nadja
Till Birgitta:
Tusen tack för din kommentar, blir jätteglad.
Birgitta Höglund
Hej Nadja. Vilken fin blogg du har! Och det här receptet såg väldigt gott ut. Jag är väldigt förtjust i aubergine 😉
Ninelin
Jag skriver om allt mellan himmel och jord, tänkvärt, struntsaker, träning, en skada, om barn – stora som små, design och om livet helt enkelt.
Följ mig gärna på bloglovin.
//Ninelin
ninelin.blogg.se
Therese
Lite nyfiken måste jag erkänna att jag blev nu, äggpanerad aubergine såg ju himla gott ut.
David
Mums enkelt och gott recept
Sandra drömkaka
Det såg jättegott ut, måste absolut testas till lunch någon dag 🙂
Filibabba
Mums! =)
Nette (Kardemumma Gumman)
Oj vilket toppen recept! Och bra att ha när det ska GIas igen! 🙂 Är ett stort fan av aubergine..
Hoppas ni får en trevlig helg!