Rosmarin- och vitlöksmarinade kotletter

 

Fläskkotletter är ett kött som lätt blir för torrt när man steker eller grillar det, men ack så gott om man lyckas få till det. Det är alltid bra om man marinerar köttet lite innan. Denna marinad är smaksatt med rosmarin och vitlök och passar mycket bra till fläskkött, kyckling och fisk. Det går även bra att grilla kotletterna om vädret så tillåter.

Till fyra portioner behöver du:

8 benfria kotletter (fettkant bortskuret)

Marinad:

rivet skal + saft från 1/2 citron

3 msk matolja

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk torkad rosmarin eller några kvistar hackad färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg i köttet i en plastpåse och häll över marinaden så att den täcker all kött. Låt vila kallt i minst 30 minuter men gärna längre.
  3. Torka av överflödig marinad.
  4. Grilla eller stek kotletterna några minuter på varje sida.
  5. Serveras kotletterna med en sallad gjord på tomat, salladslök, gurka, majs och lite vit salladsost/feta.

ViktVäktarna

  • WW Points: 1 fläskkotlett är 2 points. Marinaden är 3 points per portion.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.