Vårlig couscoussallad

 

Här kommer ett tips på en jättegod sallad som du gör på ett nafs! Medan min kycklingfilé stektes, så gjorde jag salladen och sedan var det bara att sätta sig ner och njuta av det. Salladen passar till grillat, stekt lax, kallskuret och kyckling, välj själv.

Till två portioner behöver man:

1 dl okokt couscous

cirka 2 dl hett vatten

salt

peppar

1 tsk olja

4 mindre tomater

1/2 gurka

1 salladslök

40 g fetaost/salladsost

Gör så här:

  1. Påbörja stekningen av eventuellt kött/fisk som ska serveras till salladen.
  2. Koka upp vatten till couscousen, använd vattenkokaren så går det fortast.
  3. Häll couscousen i en liten kastrull och salta lite.
  4. Lägg i en tesked olja, häll på det varma vattnet och blanda.
  5. Lägg på ett lock på kastrullen och låt det stå och dra i fem minuter.
  6. Tärna tomaterna fint och lägg det i en stor skål.
  7. Gör likadant med gurkan och salladslöken.
  8. Blanda, salta och peppra lite efter eget tycke.
  9. När couscousen har sugit åt sig allt vatten och är klar, så blandar du i även den i salladen.
  10. Skär fetaosten i små tärningar och strö över salladen. Klart.

ViktVäktarna

  • WW Points: 5 points per portion med 3 % salladsost. Lägg till points för kött eller annat tillbehör.

10 kommentarer

  • Nadja

    Tack Linda, att du blir hungrig när du är här och kikar på bloggen är en superfin komplimang. Att använda grönsaksbuljong till couscousen/bulguren är toppenbra och vill man ha lite starkare smak så brukar jag lägga i lite sambal oelek också – himlans gott med lite sting.

     
  • Linda Johansson

    Dina recept får mig alltid att bli hungrig, allt verkar gott! Och fina foton på maten.

    Jag gillar couscous och bulgur men tyckte det var smaklöst i början. Nu kokar jag alltid upp grönsaksbuljong med vattnet och häller över couscousen alt. kokar bulguren i buljong. Mycket godare än bara med vatten! Jag tycker inte det blir samma sak att krydda efteråt, föredrar att smaksätta med buljong.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.