Vårlig couscoussallad
2023/05/09
Här kommer ett tips på en jättegod sallad som du gör på ett nafs! Medan min kycklingfilé stektes, så gjorde jag salladen och sedan var det bara att sätta sig ner och njuta av det. Salladen passar till grillat, stekt lax, kallskuret och kyckling, välj själv.
Till två portioner behöver man:
1 dl okokt couscous
cirka 2 dl hett vatten
salt
peppar
1 tsk olja
4 mindre tomater
1/2 gurka
1 salladslök
40 g fetaost/salladsost
Gör så här:
- Påbörja stekningen av eventuellt kött/fisk som ska serveras till salladen.
- Koka upp vatten till couscousen, använd vattenkokaren så går det fortast.
- Häll couscousen i en liten kastrull och salta lite.
- Lägg i en tesked olja, häll på det varma vattnet och blanda.
- Lägg på ett lock på kastrullen och låt det stå och dra i fem minuter.
- Tärna tomaterna fint och lägg det i en stor skål.
- Gör likadant med gurkan och salladslöken.
- Blanda, salta och peppra lite efter eget tycke.
- När couscousen har sugit åt sig allt vatten och är klar, så blandar du i även den i salladen.
- Skär fetaosten i små tärningar och strö över salladen. Klart.
ViktVäktarna
- WW Points: 5 points per portion med 3 % salladsost. Lägg till points för kött eller annat tillbehör.
10 kommentarer
Nadja
Skäms inte Emma, man tager vad man haver…. och mackor är supergott!
Emma
Vad gott! Och att du slänger ihop det bara sådär 🙂 Själv åt jag macka till lunch. Fy skäms 🙁
Mårtenssons kök
Så gott, perfekt nu till sommaren som nalkas. Kan tänka att det kan vara gott med vattenmelon i…
Nadja
Tack :D, hoppas du fann något gott…
Nadja
Tack Linda, att du blir hungrig när du är här och kikar på bloggen är en superfin komplimang. Att använda grönsaksbuljong till couscousen/bulguren är toppenbra och vill man ha lite starkare smak så brukar jag lägga i lite sambal oelek också – himlans gott med lite sting.
pilla
Riktigt smarriga recept du har! Tack för inspiration!
Linda Johansson
Dina recept får mig alltid att bli hungrig, allt verkar gott! Och fina foton på maten.
Jag gillar couscous och bulgur men tyckte det var smaklöst i början. Nu kokar jag alltid upp grönsaksbuljong med vattnet och häller över couscousen alt. kokar bulguren i buljong. Mycket godare än bara med vatten! Jag tycker inte det blir samma sak att krydda efteråt, föredrar att smaksätta med buljong.
Marie
Låter fantastiskt gott, och smidigt och snabbt. Toppen!
Katarina
Couscoussallad är så gott. Jag brukar använda samma ingredienser i min sallad 🙂
Linda - Cupcakefluffan
Så gott 🙂