Quesadilla fylld med skinka, ost och salsasås

 

Äntligen fredag! För många så betyder det en god Tacokväll. Och när vi har Tacokväll så betyder det som oftast även att det blir rester över. All från köttfärsen, salsasåsen och tortillabröden brukar finnas kvar. Men misströsta inte för det, gör goda Quesadillas dagen efter till lunch till exempel. När jag gjorde dessa så hade jag inte tacofärs kvar så jag fyllde dem med skinka, ost och salsasås istället. Det blev hur gott som helst. Dessa Quesadillas kan du servera som varma smörgåsar till frukost, som mellanmål, som en lättare lunch eller till middag om du serverar en god sallad till. Du kan fylla dessa ljuvliga tortillabröd med i princip vad som helst. Ta tacofärs, salsasås och riven mozzarellaost. Eller byt ut färsen mot strimlad stekt kyckling och lägg till majs och bladspenat. Ta skinka, ost, ketchup och oregano och då får man en liten minipizza. Ta vad du har där hemma och utnyttja resterna du har i kylskåpet.

Detta behöver du till varje Quesadilla du gör:

1 tortillabröd (medium)

2 skivor rökt skinka

2 skivor ost 17%

cirka 1/2 matsked salsasås (välj själv styrka)

tunt skuren röd paprika

Gör så här:

  1. Lägg ett tortillabröd på en skärbräda.
  2. Smeta på lite salsasås på den ena halvan och lägg sedan två skivor skinka ovanpå.
  3. Lägg därefter två skivor ost och tunt skivad rökt paprika.
  4. Vik sedan brödet så att de blir som halvmånar.
  5. Stek varje sida knappt en minut i en het panna.
  6. Dela den på hälften och servera med en god blandad sallad.

 

 

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points per tortilla enligt receptet ovan.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.